Krievijai atkal draud diskvalifikācija no olimpiskajām spēlēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jurijs Ganus
Jurijs Ganus Foto: AFP / Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) apšauba no Maskavas antidopinga aģentūras iegūto datu autentiskumu un var lemt par jaunu diskvalifikāciju. Soda saņemšanas gadījumā pastāv iespēja, ka Krievija varētu izlaist jau otrās olimpiskās spēles pēc kārtas, ziņo AFP. 

Kā lietai pietuvināta persona norādījusi aģentūrai AFP,  WADA Atbilstības pārbaudes komisija pirmdien prezentēs savu ziņojumu, kurā, iespējams, būs iekļauts jaunu sankciju piedāvājums.

Anonīmais avots apstiprinājis Vācijas televīzijas ARD žurnālista Hajo Zepelta tviterī rakstīto informāciju, ka Maskavas laboratorijā notikusi dopinga analīžu paraugu viltošana.

WADA pirmdien grasās publicēta komisijas ziņojumu, taču šobrīd atsakās komentēt tā saturu.

WADA Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību atjaunoja tikai pirms gada. Tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas tika izdarīts ar nokavēšanos.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau 11 reizes. No Maskavas antidopinga laboratorijas iegūti 2262 analīžu paraugi no 578 sportistiem, no kuriem dopinga lietošanā aizdomās turēti tiek 298 atlēti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu