"Jelgava" pirmā sasniedz Latvijas kausa finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Jelgavas" futbolisti
"Jelgavas" futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Pirmajā "Viensviens" Latvijas kausa futbolā pusfinālā Liepājas stadionā "Daugava" otrās līgas komanda Liepājas "Karosta" ar 0:5 (0:2) atzina "Optibet" virslīgas kluba "Jelgava" pārākumu.

Divus vārtus guva Mate Cincadze, pa vieniem - Ņikita Ivanovs, Andris Krušatins un Maksims Votinovs.

Pirmie vārti krita jau piektajā minūtē, kad pēc centrējuma no kreisās puses Viktors Litvinskis ar galvu pāradresēja bumbu uz soda laukuma centru, no kurienes arī ar galvu bumbu vārtos raidīja Cincadze. Otrie vārti tika gūti 22.minūtē, kad pēc labas tālās piespēles pa zemi viens pret "Karostas" vārtsargu Endiju Gūtmani izgāja Ivanovs, kurš savu izdevību garām nelaida - 2:0 pēc pirmā puslaika.

51.minūtē jelgavnieki guva jau trešos vārtus. Pēc Ivanova sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, atlēca laukumā, kur pie tās pirmais bija Andris Krušatins - 3:0. 64.minūtē rezultāta starpību vēl palielināja Cincadze, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. To bija nopelnījis Ivanovs, kuru mugurā iegrūda Arturs Cvetkovs.

79.minūtē laba iespēja vienus vārtus atgūt bija laukumā uz maiņu nākušajam Naurim Dobelim, kurš tika izvirzīts viens pret "Jelgavas" vārtsargu Vladislavu Kurakinu. Dobelis sita garām vārtsargam, taču nedaudz arī - garām vārtiem. Trīs minūtes vēlāk, atstāts viens tieši vārtu priekšā, piektos vārtus pēc centrējuma guva Maksims Votinovs.

Jelgavas futbolistiem bija vēl vairākas iespējas gūt vārtus, taču mačs beidzās ar 5:0 "Jelgavas" labā.

"Karostas" komanda iepriekš Latvijas kausa pirmajā kārtā ar 3:1 bija pārspējusi otrās līgas klubu Rīgas "United", tālāk ar graujošu 8:1 tika uzvarēta pirmās līgas vienība no Madonas, bet trešajā mačā ar minimālu 1:0 pieveikta "Tente". Astotdaļfinālā ar 4:1 tika uzvarēta "LDz Cargo"/DFA komanda, kas spēlē pirmajā līgā, bet ceturtdaļfinālā ar 2:1 pārspēta vēl viena pirmās līgas vienība Rīgas "Caramba".

"Jelgava" Latvijas kausa izcīņu uzsāka ar astotdaļfinālu, kurā ar 1:0 uzvarēja "Metta", bet soli pirms pusfināla ar 2:1 pieveikta "Daugavpils" komanda.

Otrā pusfinālā "Arkādijas" stadionā Rīgā ceturtdien, 26.septembrī, plkst.19, pērnā gada valsts čempione un kausa ieguvēja "Riga" uzņems savu sīvāko pretinieci šā gada čempionātā RFS.

Arī "Riga" šajā turnīrā dalību sāka no astotdaļfināla, kurā ar 6:0 pārliecinoši uzveica Rīgas "SuperNova", bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4:0 pārspēja pirmās līgas komandu "Tukums 2000"/TSS. Tikmēr sīvākā sāncense RFS pirms nokļūšanas pusfinālā pretim saņēma krietni spēcīgākus pretiniekus. Astotdaļfinālā ar 2:1 pārspēta "Valmiera Glass ViA", bet ceturtdaļfinālā ar tādu pašu rezultātu pieveikta "Liepāja". 

Latvijas kausa futbolā fināls šogad notiks 26.oktobrī Jelgavā. Titula cīņa notiks Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Iepriekšējo un vienīgo reizi Latvijas kausa fināls tur notika 2014.gadā, kad mājiniece "Jelgava" pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Skonto".

Pērn par Latvijas kausa čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva "Riga" vienība, kas finālspēlē tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Ventspili".

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības.

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā "Skonto", kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu