Jauna informācija par bijušā "Danske Bank" vadītāja Aivara Rehes bojāeju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Eero Vabamägi

Bijušais "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītājs Aivars Rehe, kura līķis trešdien, 25. septembrī, tika atrasts viņa mājas dārzā Tallinas Piritas rajonā, miris jau pirmdien, paziņoja Igaunijas policija.

"Policija nepārbaudīja dārzu," laikrakstam "Postimees" sacījusi Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes preses pārstāve Marija Āva, atbildot uz jautājumu, kādēļ policija neveica rūpīgu dārza pārbaudi. 

"Mēs paļāvāmies uz viņa tuvinieku paziņojumiem," viņa piebilda, atgādinot, ka policija pirmdien saņēma Rehes tuvinieku iesniegumu, ka viņš izgājis no mājām pastaigā un nav atgriezies. 

Rehes līķi mājas dārzā atraduši tuvinieki, kas policiju par to informēja trešdienas rītā. 

"Postimees" norādīja, ka, visticamāk, 56 gadus vecais Rehe tā arī neizgāja no mājas teritorijas un pašnāvību izdarīja jau pirmdien. 

Jau vēstīts, ka meklēšana mežā netālu no Rehes mājām bez rezultātiem turpinājās arī otrdien.  

Policijā pirmdienas vakarā atzina, ir pamats pieņemt, ka Rehes dzīvībai un veselībai draud nopietnas briesmas, kuras sev varētu radīt pats bijušais baņķieris, tādējādi policija apliecināja, ka tiek pieļauta pašnāvība. 

2014. gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus naudas atmazgāšanas novēršanas noteikumu pārkāpumus. Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015. gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat 200 miljardiem eiro.

» Atrasts bijušā "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītāja Aivara Rehes līķis 

2017. gada nogalē Igaunijā tika uzsākta kriminālizmeklēšana šai lietā, bet, kā laikrakstam "Postimees" apliecināja Igaunijas Ģenerālprokuratūra, pret Rehi izmeklēšana nav uzsākta un viņš nav iesaistīts izmeklēšanas darbībās.

Aizdomās par naudas atmazgāšanu lielā apmērā šobrīd tiek turēti desmit bijušie bankas darbinieki.

Pats Rehe, kas vadīja "Danske Bank" Igaunijas filiāli no 2008. līdz 2015.gadam, intervijā avīzei martā sacīja, ka jūtas atbildīgs, bet uzskata, ka pasākumi, kas tolaik bankas filiālē veikti cīņai pret naudas atmazgāšanu, bijuši pietiekami.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu