"Noteikti redzēsiet mani UFC!" Saruna ar latviešu cīkstoni, kurš cīnīsies Makgregora slavas kaltuvē "Cage Warriors" (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madars Fleminas
Madars Fleminas Foto: No personīgā arhīva

"Cage Warriors" ir jaukto cīņas mākslu (MMA) organizācija, kas pie sevis apkopo vienus no labākajiem sportistiem pasaulē. Savu karjeru šajā organizācijā reiz sāka tādas superzvaigznes kā Konors Makgregors, Maikls Bispings un Dens Hārdijs. Nesen līgumu ar šo organizāciju parakstīja arī latviešu sportists Madars Fleminas. Sarunā ar portālu "Apollo" cīkstonis padalījās ar informāciju par ceļu līdz augstākajam līmenim un nākotnes mērķiem.

"Cage Warriors" ir vadošā MMA organizācija Eiropā, kas ir bāzēta Īrijā un Apvienotajā Karalistē. Šai organizācijai ir cieša sadarbība ar UFC (Ultimate Fighting Championship), kas zem sava vārda pulcē labākos pasaules MMA cīkstoņus. Daudzi slaveni Eiropas cīkstoņi līdz UFC nokļuva tieši caur šo organizāciju.

31 gadu vecais Fleminas "Cage Warriors" debitēja jau šī gada februārī, kad tika izcīnīta uzvara pār angli Metjū Boneru. Pavisam nesen cīkstonis parakstīja jaunu līgumu, kas paredz, ka Fleminas organizācijā aizvadīs nākošās piecas cīņas. 

Kā nonāci līdz Anglijai?

Pavisam vienkārši. Bija padomā aizbraukt uz gadu, nopelnīt nedaudz naudas un atgriezties Latvijā, kā jau visiem. Sanāca citādāk, jo iepazinos ar savu sievu Ingu no Lietuvas. Apprecējāmies un Anglijā dzīvojam jau astoņus gadus. Šobrīd audzinām divus bērnus. Pirms aizbraukšanas uz Angliju ar cīņu sportu nenodarbojos. Pamēģināju boksu un kikboksu. Abi diezgan labi padevās. Pirms pieciem gadiem sāku nodarboties ar MMA. Aizvadīju desmit amatieru cīņas, no kurām uzvarēju deviņās, un nolēmu, ka ir laiks ar šo nodarboties profesionāli, jo amatieros vairs nevarējām atrast pretiniekus. 

Kā nokļuvi "Cage Warriors"?

Pirmās trīs profesionālās cīņas uzvarēju un "Cage Warriors" piedāvāja līgumu uz vienu cīņu. Šādai iespējai, protams, piekritu. Cīņu uzvarēju. Pēc tam aizvadīju vēl divas cīņas ārpus organizācijas, bet iekšēji jutu, ka saņemšu vēl vienu piedāvājumu no "Cage Warriors". Mana nojausma bija pareiza.

Esi noslēdzis piecu cīņu līgumu ar "Cage Warriors". Cik bieži tev būs jācīnās?

Jā, līgums ir noslēgts uz piecām cīņām. Šīs cīņas man ir jāaizvada 18 mēnešu laikā. Noslēgtā līguma lielākais pluss ir tas, ka mani jebkurā laikā uz cīņu var izsaukt arī UFC, jo viņi ir vienīgā organizācija, kam ar "Cage Warriors" ir noslēgta šāda vienošanās.

Ar kuru no UFC cīkstoņiem vēlētos aizvadīt cīņu?

Pēc dabas neesmu kauslis. Man patīk trenēties un mācīties visu jauno, līdz ar to, jebkuru cīņu uztveru nopietni. Bet, ja man būtu jāizvēlas, tad noteikti Neits Diazs vai Džordžs Masvidāls.

Cik ilgi kopumā plāno cīnīties?

Domāju, ka piecus vai sešus gadus noteikti vēl cīnīšos, ja atļaus veselība. Paralēli darbam un treniņiem nodarbojos arī ar bērnu un pieaugušo trenēšanu šeit, Anglijā. Pēc karjeras beigām plāns ir atvērt savu MMA klubu.

Vai kādu dienu redzēsim tevi UFC?

UFC nav mans galvenais mērķis. Mūsdienās ir daudz labu MMA organizāciju, bet, pavisam godīgi, ticu, ka līgums ar "Cage Warriors" ir liels solis pretim UFC. Līdz ar to, noteikti mani tur redzēsiet!

Latviešu cīkstonis savā profesionālajā karjerā ir aizvadījis 6 ciņas, kuras sportistam ir arī izdevies uzvarēt. Fleminas cīnās svara kategorijā līdz 77 kg. Nākošo cīņu latviešu cīkstonis aizvadīs jau 12. oktobrī pret Āronu Halidu.

Galerija: Madars Fleminas pret Tomu Krosbiju

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu