"Mavericks" treneris: Porziņģim un Dončičam ir jāpārņem groži no kluba leģendām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Jaunā Nacionālās basketbola asociacijas sezona sāksies pēc mazāk kā mēneša. Kristaps Porziņģis šogad spēles aizvadīs Dalasas "Mavericks" kreklā un liela daļa kluba panākumu gulsies tieši uz latvieša pleciem. Arī komandas galvenais treneris Riks Kārlails atzīst, ka būs nepierasti spēles aizvadīt bez Dirka Novicka. Tieši tāpēc kluba jaunajiem spēlētājiem būs jāspēj ieņemt bijušu leģendu lomas, vēsta kluba mājas lapa.

"Mavericks" komanda nākamnedēļ sāks treniņnometni, lai gatavotos 2019./20. gada sezonai. Pirmo reizi kopš 1997. gada treniņnometnē spēlētāju sastāvā nebūs Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis, kurš noslēdzis karjeru.

NBA spēlētāja karjerā Novickis aizvadīja 21 sezonu, pārstāvot vienīgi "Mavericks" komandu. Pēdējās 11 sezonas Dalasas klubu trenējis Kārlails, kura vadībā tiks izcīnīts NBA čempionu tituls 2011. gadā.

Kārlails intervijā kluba mājaslapā norādījis, ka viņš tic, ka Dončičs un Porziņģis ir gatavi pārņemt stafetes kociņu no Novicka un skriet ar to uz priekšu.

"Domāju, ka ir ļoti svarīgi atcerēties Novicka milzīgo ieguldījumu šajā organizācijā - čempionu tituls un integritāte, ko viņš ienesa klubā gan kā spēlētājs, gan kā cilvēks sabiedrībā," sacīja Kārlails.

2011. gadā izcīnīt NBA čempionu titulu Novickim palīdzēja tādi spēlētāji kā Džeisons Kids, Džaisons Terijs un citi.

"Tās ir lielas pārmaiņas bez Novicka, bet Lukam un KP ir jāpārņem groži no Dirka, Džeisona Kida, Džeisona Terija un tās grupas kluba spēlētāju. Zinu, ka viņi ir sajūsmā pieņemt šo izaicinājumu," teica treneris.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu