Soļotājam Rumbeniekam 21.vieta PČ 50 kilometru distancē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arnis Rumbenieks.
Arnis Rumbenieks. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība / Facebook

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks sestdien Dohā pasaules čempionātā vieglatlētikā izcīnīja 21.vietu smagajā 50 kilometru distancē, bet Ruslans Smolonskis tika diskvalificēts.

Atlētiem šajā distancē bija jācīnās ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar Kataras svelmi, jo pat naktī termometra stabiņš nenoslīdēja zem 30 grādiem zem Celsija, turklāt gaisa mitrums bija aptuveni 75%.

Par pasaules čempionu kļuva japānis Juseke Sudzuki, kurš finišēja pēc četrām stundām četrām minūtēm un 20 sekundēm. Pēc 40 kilometriem viņa pārsvars bija sasniedzis trīs minūtes, bet sacensību pēdējā nogrieznī čempions saskārās ar grūtībām.

Sudraba godalgu izcīnīja 43 gadus vecais portugālis Žuāu Vjeira, kurš bija 39 sekundes lēnāks, bet vēl trīs sekundes lēnāk finišēja kanādietis Evans Danfī.

Rumbenieks distanci beidza pēc četrām stundām 28 minūtēm un 18 sekundēm, kas viņam deva 21.vietu 28 finišējušo sportistu konkurencē.

Četri sportisti, tajā skaitā 22 gadus vecais Smolonskis, tika diskvalificēti, bet vēl 14 izstājās. Smolonskis, kurš bija otrs jaunākais šo sacensību dalībnieks, no trases tika noņemts pirms bija veicis pusdistanci.

Tikmēr sieviešu konkurencē pirmās divas vietas izcīnīja ķīnietes. Pirmā finišēja Žui Liana, kura distanci beidza pēc četrām stundām 23 minūtēm un 26 sekundēm, savu tautieti Maocuo Li apsteidzot par trīs minūtēm un 14 sekundēm. Nepilnas sešas minūtes uzvarētājai zaudēja itāliete Eleonora Anna Džordži.

Dāmām finišēja 17 no 24 startējušajām sportistēm.

Pasaules čempionātā vieglatlētikā medaļas 50 kilometru distancē dalīja, iespējams, pēdējo reizi, jo starptautiskās federācijas plānos ir tās saīsināt.

Sacensības smagajā distancē sākās ap pusnakti, jo Dohā dienas laikā gaisa temperatūra ir tuvu 40 grādiem pēc Celsija, bet naktīs nedaudz pārsniedz 30 grādus.

Abi Latvijas soļotāji pasaules čempionāta normatīvu izpildīja maijā Eiropas kausa sacensībās. Rumbenieks ar trim stundām 57 minūtēm un deviņām sekundēm ir pasaulē 64. labākā rezultāta īpašnieks, bet Smolonskis ar trim stundām 58 minūtēm un 35 sekundēm ieņem 77.pozīciju.

Pasaules čempionāts līdz 6.oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēs 12 sportisti.

Kopš 1993.gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību. Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997.gadā, kad meistarsacīkstes notika Grieķijā. 

"Khalifa International" stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu