"Es vairs nekad nespēlēšos ar savu dzīvību." Tallinas ostā izglābts vīrietis, kurš pārlecis pāri bortam (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Toomas Verrev

Pirmdien, 30. septembrī, kāds Somijas pilsonis ielēca ūdenī no "Tallink Silja Europa" kruīza kuģa, viņu izglāba jahtas "Aurēlija" apkalpe, raksta laikraksts "Postimees". Hipotermijas māktais soms bija šoka stāvoklī un vienīgie vārdi, kurus viņam izdevās pateikt glābējiem, bija: "Es vairs nekad nespēlēšos ar savu dzīvību."

"Aurēlija" tikko bija veikusi 18 stundu garo ceļojumu no Helsinkiem uz Tallinu. Jahtas kapteinis Tets Lija pastāstīja "Postimees", ka jahta tikko bija saņēmusi atļauju iekuģot Tallinas ostā, jo ostas dienests ziņoja, ka ostā kāds vīrietis ir izlēcis pār bortu. Dienests jahtas apkalpei vaicāja, vai viņi varētu izvilkt vīrieti no ūdens.

"Par laimi, mēs uzreiz pamanījām cilvēku ūdenī. Mēs tuvojāmies viņam, un divi apkalpes locekļi vilka viņu no kuģa pakaļgala laivā. Pakaļgalā kuģim ir kāpnes, kas stiepjas līdz ūdens virsmai, un cilvēku izvilkt no ūdens tas tikai atviegloja, "- sacīja Lija.

Jahta "Aurēlija"
Jahta "Aurēlija" Foto: Toomas Verrev

No ūdens izvilktais vīrietis bija virsdrēbēs, ieskaitot jaku. Jahtas apkalpe nogādāja izglābto somu pie piestātnes, kur ārsti no "Silja Europa" sniedza viņam pirmo palīdzību. Kāpēc vīrietis lēcis pāri bortam, glābējiem viņš nestāstīja.

Lija piebilda, ka izglābtais bija šokā un ar hipotermijas pazīmēm, taču spēja patstāvīgi nolaisties uz jahtas.

Jaunietis D-terminālī uz kuģa "Silja Europa" nolēca pulksten 3.25. Uz kuģa tika ieslēgts trauksmes signāls, apkalpe un ostas darbinieki sāka glābšanas operāciju, sacīja "Tallink" pārstāve Katrī Linka.

Kruīza kuģis "Tallink Silja Europa".
Kruīza kuģis "Tallink Silja Europa". Foto: Liis Treimann
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu