"Tas ir karš par teritoriju!" Ļaundaris Kauguros dedzina garāžas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kauguros kāds ļaundaris regulāri aizdedzina garāžas, iznīcinot gan automašīnas, gan vērtīgu elektrotehniku. Pēdējā mēneša laikā bijuši 12 dedzināšanas gadījumi, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Kauguros kāda garāžu kooperatīva telpu īpašnieki spiesti atbrīvot garāžas no vērtīgām mantām, jo jebkurā brīdī īpašums var būt nodedzināts. Ļaunprātīgas dedzināšanas rezultātā šomēnes cietušās vismaz 12 garāžas – sadegušas gan automašīnas, gan vērtīga elektrotehnika.

Ap plkst. 5.30 virs Kauguriem, no netālu esošā garāžu kooperatīva puses, bija redzams dūmu mākonis. Pēc brīža piebraukušas vairāku operatīvo dienestu ekipāžas. Kad ugunsdzēsēji iegriezuši teritorijā, liesmas jau bija apņēmušas vairākas garāžas, bet uguns strauji izplatījās pa pārējo auto novietņu jumta konstrukcijām. Glābēji ar liesmām cīnījās vairākas stundas. Ugunsgrēku apdzēst izdevās tikai ap plkst. 9.30 un tas bija pilnībā iznīcinājis astoņas garāžās un tajās glabātās automašīnas un citus priekšmetus. 

"Tā ir dedzināšana, protams, dedzināšana. Es savu mašīnu garāžā neturēju, izmantoju kā noliktavu. Tur viss nodega. Dators bija, tālskatis, daudz kas," stāsta viens no garāžas īpašniekiem.

Sarunā ar citiem garāžu īpašniekiem atklājās, ka ugunsdzēsēji uz šo adresi šomēnes braukuši jau vairākas reizes. Ugunsgrēks bija izcelies turpat netālu un izpostījis sešas garāžu telpas.

Vietējā iedzīvotāja atklāj, ka iepriekšējā un jaunā kooperatīva vadītāja starpā jau vairākus mēnešus ilgst karš, kurā cieš nevainīgie telpu īrnieki un īpašnieki. Un varbūt arī dedzināšanas ir kā saistītas ar konfliktu.

Daudzi apkārtējie, kas jau zaudējuši garāžas, uzskata, ka teritorijas dalīšanas process ir ievilcies. Kamēr īpašuma dalīšanas process nav atrisināts, dedzinātāji joprojām atrodas brīvībā. Jebkuram svešniekam ir brīva piekļuve teritorijā, līdz ar to iedzīvotāji uzskata, ka terors turpināsies.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu