Foto un video: Vētra plosās Igaunijā un atstāj 3500 īpašumus bez elektrības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Valsts laika ziņu dienests visā Igaunijā izplatīja brīdinājumu par vētru un brīdināja par iespējamiem bīstamiem laikapstākļiem. Pašlaik 3500 mājsaimniecību ir bez elektrības, vēsta laikraksts "Postimees".

» Igaunijā izsludināts vētras brīdinājums

Laika ziņu dienests Igaunijā izsludinājis brīdinājumu par vētru visā valstī, pirmā līmeņa brīdinājumu iekšzemes teritorijām, otrā līmeņa brīdinājumu Pērnavas, Harju un Lēnes apriņķos. 

Slovākijā vētras laikā gājusi bojā 14 gadus veca skolniece, kurai uzkrita spēcīgā vēja nogāzts koks. Viņai līdzās atradās klasesbiedri, taču nav zināms, cik daudzi no viņiem guva savainojumus.

Arī Vācijā vētras nogāzts koks, uzkrītot uz automašīnas jumta, laupīja cilvēka dzīvību. 

Vācijā vēja brāzmas vietumis sasniedza simt metrus sekundē. Stiprā vēja dēļ bija traucēta dzelzceļa satiksme, kā arī piesardzības nolūkā uz laiku atcelti starppilsētu reisi.

» Berlīnē spēcīgas vētras dēļ slēdz zoodārzu

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, bez elektrības palika 125 000 mājsaimniecību.

Vētra plosījās arī Čehijā, kur nogāzto koku dēļ bija traucēta satiksme, kā arī bez elektrības palika vairāk nekā 10 000 mājsaimniecību.

Latvijā priekšpusdienā piekrastes rajonos saglabāsies rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 20-21 m/s, bet iekšzemes rajonos līdz 15-17 m/s. Vakarā vējš pakāpeniski sāks pierimt.

Карта Elekrilevi: здесь наблюдаются сбои с электроэнергией.
Карта Elekrilevi: здесь наблюдаются сбои с электроэнергией. Foto: Elektrilevi
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu