"Dzīve ir neprognozējama..." Radīts nāves izdevumu kalkulators

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kapakmens. Ilustratīvs attēls.
Kapakmens. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sociālās kampaņas "Pasargā nākotni" ietvaros radīts nāves izdevumu kalkulators, kas piedāvā iespēju noskaidrot, cik nāve izmaksās tuviniekiem. 

Sociālās kampaņas mērķis ir likt cilvēkiem aizdomāties un parūpēties par savu un tuvinieku nākotnes drošību un finansiālo stabilitāti.

"Nāves izdevumu kalkulators sniegs nelielu ieskatu par minimālajiem izdevumiem, ar ko būs jārēķinās tuviniekiem, ja nu pēkšņi dzīve piespēlē visskarbāko scenāriju," vēsta sociālās kampaņas rīkotāji. 

Šeit vari aprēķināt, ar kādu naudas summu būtu jārēķinās tev. 

"Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu var būt ikkatra drošības spilvens, uz ko paļauties negaidītās situācijās – vai tās būtu veselības problēmas, apgādnieka zaudējums, kāds no ģimenes locekļiem kļūst darbnespējīgs vai piemeklē citas likstas," norāda nāves izdevumu kalkulatora radītāji. 

Teju puse Latvijas iedzīvotāju neveido nekādus uzkrājumus savai finanšu drošībai, kaut arī vienlaikus lielākā daļa atzīst, ka nejūtas pilnīgi droši par savu nākotnes situāciju – cilvēkus uztrauc gan darba vietas stabilitāte, gan veselība, gan sagaidāmās pensijas apjoms, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) veiktā pētījuma dati.

43% Latvijas iedzīvotāju neveido uzkrājumus nākotnei un 41% iedzīvotāju nav informēti, ka dzīvības apdrošināšana arī var būt uzkrājumu veids.

Kampaņas "Pasargā nākotni" vēstneši ir vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, kas dalās ar saviem pieredzes stāstiem un aicina cilvēkus domāt un rūpēties par nākotni, jo neviens nevar būt drošs par to, kas notiks rītdien vai pat pēc stundas, un finanšu uzkrājumi var sniegt cilvēkam grūtos brīžos ne tikai materiālo, bet arī tik ļoti nepieciešamo psiholoģisko pamatu zem kājām.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu