Automobilis, kas gadījās ceļā meteorītam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ryan Thompson/Flickr

Meteorīti mūsu planētu bombardē katru dienu, tikai vairums no tiem sadeg atmosfērā, Zemes virsmu nesasniedzot. Bet ir arī izņēmumi - viena no zināmākajām liecībām par to ir sarkanas krāsas vieglā automašīna, kas kādā jaukā 1992. gada oktobra dienā atradās nepareizajā vietā.

Lielākoties meteorīti nokrīt neapdzīvotās vietās vai pasaules okeānā, kas klāj divas trešdaļas planētas virsmas. Taču ik pa laikam gadās objekti, kas nokrīt vietās, kur cilvēks sev iekārtojis mājvietu. 

Viesis no kosmosa ar milzīgu troksni ieradās brīdī, kad 18 gadus vecā Mišela Knapa vecāku mājās Pīkskilā, Ņujorkas štatā skatījās televizoru. Kad jauniete izgāja no mājas pie sava 1980. gada "Chevrolet" markas auto, viņas acīm pavērās neticama aina - bagāžniekā bija izsists prāva izmēra caurums, bet tieši zem tā zemē ieurbies atradās nezināms objekts, kurš izstaroja siltumu un sēra smaku.

Foto: American Museum of Natural History

Nākamajā dienā pieaicinātais eksperts no Amerikas Dabas vēstures muzeja apstiprināja, ka 12,7 kilogramus smagais objekts ir viesis no kosmosa.

Neilgā laika posmā pēc atgadījuma meteorīts tika sadalīts gabalos un pārdots, bet viens fragments nonāca Amerikas Dabas vēstures muzeja ekspozīcijā. Arī automobilis par 10 tūkstošiem dolāru ieguva jaunu saimnieku un, lai arī nav braucams, ir paviesojies muzejos visā pasaulē, no Tokijas līdz Parīzei.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu