"Šī sērga iet plašumā." Likumā iekļauta ārstēšanās no viedierīču izraisītas atkarības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Nu ir iespējams saņemt valsts apmaksātu sociālo rehabilitāciju arī tiem, kuri sirgst no pārmērīgas aizraušanās ar jaunajām tehnoloģijām. Tieši bērni un pusaudži esot tie, kuri var pavadīt ļoti daudzas stundas, bezmērķīgi izklaidējoties internetā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Jaunieši, kuru ikdienu jau sākuši apgrūtināt telefoni, datori vai planšetes, nereti datorspēlēm iztērē visu kabatas naudu, kļūst noslēgti vai pat depresīvi. 

"Vecāki parasti jūt. Tas protams ir pavadītais laiks, ja tās ir daudzas stundas dienā, kas notiek ar bērnu, ja ierīce tiek atņemta. Kāda ir viņa sociālā dzīve, garastāvoklis, atzīmes skolā. Tās ir kompleksas iezīmes, kas jāskatās," raidījumam skaidro psihologs Emīls Ūdris.

Psihologs novērojis, ka aizvien vairāk cilvēkiem draud atkarība, un šo tendenci pamanījusi arī Saeima.

Tā otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz, ka valsts nodrošina sociālo rehabilitāciju pilngadīgām personām un bērniem, kuriem ir izveidojusies atkarība  ne vien no narkotiskajām, toksiskajām vai citām apreibinošām vielām, bet arī atkarība no jaunajām tehnoloģijām.

"Šī sērga iet plašumā, un līdz šim Ministru kabinets nebija nodefinējis, kas sniegs pakalpojumus. To varēs saņemt arī dzīvesvietā," raidījumam norāda Saeimas deputāte Evita Zālīte-Grosa (JKP).

Līdz šim lielākoties sociālā rehabilitācija tiks sniegta par ziedotāju līdzekļiem, bet nu šādu iespēju nodrošinās par valsts budžeta naudu. Grozījumi vēl jāpieņem trešajā, galīgajā lasījumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu