Vecgada dienā ASV ekshumēs "Sabiedrības ienaidnieka Nr. 1" kapavietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Eric Thayer / AFP

Gangstera Džona Dillingera, kas savulaik saukts arī par "Sabiedrības ienaidnieku Nr. 1", kapu paredzēts ekshumēt šā gada beigās pēc Dillingera brāļameitas un brāļadēla vēlmēm, atklāj raidsabiedrība CNN.

Maikls Tompsons, Dillingera brāļadēls, iesniedza Indiānas štata Veselības departamentam pieteikumu atļaujas iegūšanai Dillingera kapa pieminekļa sadalīšanai un kapa izrakšanai, liecina dokumenti, ko ieguvusi raidsabiedrība.

Valsts veselības departaments apstiprināja izjaukšanu 2019. gada 31. decembrī ar atlieku atkārtotu ievietošanu tajā pašā dienā.

Dokumentos ir Karolas Tompsones zvēresta apliecinājums, kas apstiprina lietu, ka kapa vietā ir apbedīts kāds cits, nevis Dillingers.

Saskaņā ar dokumentiem, Dillingers tika apbedīts "Crown Hill" kapsētā Indianapolisā, Indiānā 1934. gada 26. jūlijā. Tiek ziņots, ka viņš nomira četras dienas agrāk pēc tam, kad FIB aģenti viņu it kā nošāva ārpus Čikāgas teātra.

Paziņojumā Dillingera brāļameita raksta, ka redzējusi pierādījumus tam, ka FIB nošautais vīrietis bijis kāds cits, nevis viņas tēvocis.

FIB apstrīd Tompsones nostāju, apgalvojot, ka "lielākā daļa informācijas" atbilst viņu versijai par Dillingera nāvi, ieskaitot trīs pirkstu nospiedumu kopas.

Viņi norāda sabiedrībai uz to dokumentu klāstu, kas ir pieejami viņu tīmekļa vietnē.

Bet Tompsons saka, ka ir pierādījumi, ka kapā esošais vīrietis neatbilst Dillingera acu krāsai, pirkstu nospiedumiem, priekšējiem zobiem, ausīm un galvas formai.

"Tā ir mana pārliecība un uzskats, ka FIB nogalināja nepareizo cilvēku ārpus teātra, ir svarīgi arī identificēt cilvēku, kas atrodas kapā "Crown Hill" kapos," raksta Tompsone.

Lai to izdarītu, dokumentā teikts, ka ir plānots analizēt ķermeni pārbaudei un ka ģimene ļauj filmēt ekshumāciju.

Sākotnēji ekshumācija bija paredzēta 16. septembrī, plānojot to filmēt kā daļu no dokumentālās filmas, kas tiek rādīta kanālam "Vēsture".

Bet plānotā rakšana tika apturēta strīda laikā starp ģimeni un "Crown Hill" kapsētu.

Kapsēta bija iebildusi pret ekshumāciju, augusta paziņojumā "IndyStar" paužot bažas, ka izraktās paliekas varētu "radīt traucējumus kapsētas mieram un reputācijai".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu