"Spēle varēja beigties daudz sliktāk." Komandas biedri pēc zaudējuma aizstāv Merzļikinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Savā debijā uz Nacionālās Hokeja līgas (NHL) ledus Elvis Merzļikins piedzīvoja smagu zaudējumu, ielaižot septiņas ripas. Lai gan, vārtsargs par savu sniegumu izteicās kritiski, "Blue Jackets"galvenais treneris un hokejisti pēc spēles viņu aizstāvēja, vēsta kluba mājas lapa.

Pēc piedzīvotā zaudējuma pret Pitsburgas "Penguins" (2:7) Kolumbusas laukuma spēlētāji devās pie sava vārtsarga, lai viņam veltītu uzmundrinājuma un mierinājuma vārtus. Merzļikins savā debijā bija zaudējis septiņas ripas, taču komandas kapteinis Niks Folinjo uzskata, ka latviešu vārtsargs nebija pelnījis piedzīvot tik skarbu debiju.

"Jūtu viņam [Merzļikinam] līdzi. Kad tavā virzienā tiek raidīti tik daudz augstas kvalitātes metieni, tu, droši vien, sāc domāt, no kurienes šie metieni rodas. No mūsu puses šāds sniegums nav pieņemams. Mēs nedrīkstam tā spēlēt viņa priekšā. Elvis ir strādājis ļoti smagi un bija pelnījis iespēju debitēt," Merzļikinu aizstāv komandas kapteinis.

Latviešu vārtsargs bija kritisks par paša demonstrēto sniegumu: "Bija pāris labi "seivi", taču man vajadzēja glābt komandu. Ja komanda pieļauj kļūdas, esmu pēdējais, kuram jāglābj situāciju, taču šoreiz es to neizdarīju."

Mērzļikina paškritiku neatbalstīja arī cits "Blue Jackets" spēlētājs, aizsargs Zeks Verenskis.

"Spēle varēja beigties daudz sliktāk. Mēs pretinieku spēlētājiem devām pārāk daudz brīvības. Elvis mūs vairākkārt izglāba. Nākošajās spēlēs mēs nedrīkstam šādi darboties mūsu zonā," komandas aizsardzību kritizē Verenskis.

Savs komentārs par zaudētajām ripām bija arī komandas trenerim Džonam Tortorelam.

"Man škiet, ka sāku viņu [Merzļikinu] izprast. Viņš ir lielisks puisis, kurš grib būt pēc iepējas labāks. Otrajā pārtraukumā ar Elvi nerunāju. Manuprāt, tajā mirklī labākais lēmums bija atļaut viņam turpināt spēli," izteicās komandas galvenais treneris.

"Manuprāt, mēs viņam nemaz nepalīdzējām veselu periodu. Šīs ripas ir uz visas komandas sirdsapziņas. Ticu, ka šāda spēle Elvim ļaus augt kā profesionālim," turpina Tortorela.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz otrdienu, kad Kolumbusā viesosies cits latviešu hokejists, Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" .

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu