Kāmīši un jūrascūciņas. Latīņamerikā tapis saldējums ar grauzēju garšu

Saldējums. Ilustratīvs attēls.

FOTO: Unsplash

Latīņamerikā uzturā lietot grauzēju gaļu nav nekas neparasts, piemēram, jūras cūciņas tiek pasniegtas pamatēdienā. Izrādās, ka grauzējus var izmantot arī desertu gatavošanā, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Saldējums ir viens no populārākajiem desertiem, tāpēc tam arvien tiek piedāvātas jaunas garšas. Ekvadorā Marija del Karmena nolēmusi izmēģināt pagatavot saldējumu ar jūras cūciņas garšu. 

Saldējuma meistare saka, ka izmanto visu dzīvnieku "izņemot kaulus, bet visa gaļa tiek likta saldējumā. Arī āda! Sablenderēju tādu kā pastēti!"

Klienti par jauno saldējuma garšu esot pozitīvi pārsteigti. Daudzi slavē Karmenas kundzi par viņas drosmi, kā arī uzteic spēju sabalansēt garšas. Saldējums esot krēmīgs un salds, bet ar nedaudz sāļu pēcgaršu. 

Marija del Karmena jūras cūciņu saldējuma ražošanai esot pievērsusies bezdarba dēļ. Saldējuma meistares piedāvātajā sortimentā var atrast arī grauzdētas un sālītas vaboles.  

Uz augšu