KNAB aizturējis bijušo Daugavpils mēru Eigimu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija")
Bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) trešdien, 9. oktobrī, aizturējis bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu ("Mūsu partija"), liecina aģentūra LETA rīcībā esoša informācija.

Eigima telefons patlaban ir izslēgts.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš aizturēts pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Vietējais ziņu portāls "gorod.lv" ziņo, ka lieta esot saistīta ar pašvaldības 2018.gada iepirkumiem par divu izglītības iestāžu bērnu ēdināšanu, kuros uzvarējis uzņēmums "Latgales Optima". Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka šī firma regulāri uzvarējusi pašvaldības sludinātos iepirkumos.

Šis nav pirmais kriminālprocess, kas sākts pret Eigimu, KNAB aizturēja viņu arī pērnā gada 18. decembrī lietā par kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots.  

Kā noskaidroja aģentūra LETA, iepriekš sāktajā lietā patlaban KNAB turpina pirmstiesas izmeklēšana.

KNAB pērn informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

Eigims savukārt paziņoja, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

Iepriekš KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta "Modus būve". Informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā liecina, ka kopējā līguma summa par izglītības iestādes Parādes ielā 7 pārbūvi ir 2 730 347 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. "Modus būve" iepirkumā izvēlēta četru pretendentu konkurencē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu