Kurucs atkārtoti palīdz "Nets" komandai pieveikt "Lakers"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien Ķīnā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē palīdzēja savai komandai Bruklinas "Nets" izcīnīt uzvaru, spēlētājam ar tālmetienu atklājot mača rezultātu.

"Nets" ar rezultātu 91:77 (20:19, 27:17, 23:25, 21:16) uzvarēja Losandželosas "Lakers", svinot jau trešo panākumu pārbaudes spēlēs.

Kurucs laukumā pavadīja 21 minūti un divas sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem un reizi tika nobloķēts. Basketbolists spēli pabeidza ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Nets" rindās bija Keriss Leverts, kurš guva 22 punktus izcīnīja četras bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles."Lakers" komandā 14 punktus iemeta Eiverijs Bredlijs, bet Lebrons Džeimss izcēlās vien ar sešiem punktiem.

Tieši Kurucs bija tas, kurš atklāja spēles rezultātu, savu pirmo metienu izdarot no trīspunktu līnijas, kas arī bija precīzs. Bruklinas vienība pirmo ceturtdaļu pabeidza ar minimālu pārsvaru, bet pirmā puslaika beigās desmit punktu atrāviens deva drošāku pārsvaru - 47:36. Zīmīgi, ka viena no līgas spožākajām zvaigznēm Džeimss pirmajā puslaikā izcēlās vien ar sešiem gūtiem punktiem.

Otrajā puslaikā "Nets" vadības grožus neatdeva, bet "Lakers" atspēlēšanos grūtāku padarīja Entonija Deivisa gūtais plaukstas savainojums. Spēlētājs, visticamāk, izmežģījis īkšķi. "Nets" spēles izskaņā pieļāva vairākas kļūdas un nerealizēja metienus, tostarp arī no soda līnijas, tomēr iegūto pārsvaru izdevās nosargāt, svinot trešo panākumu pirms gaidāmās sezonas.

Latvijas basketbolistam šajā spēlē bija atbildīgs uzdevums - jāsedz Džeimss. Par laimi Kurucam, pieredzējušais spēlētājs ar lielu precizitāti šajā mačā neizcēlās.

Abas komandas Ķīnā iepriekš tikās arī ceturtdien, kad ar rezultātu 114:111 uzvaru svinēja "Nets".

Latvijas basketbolisti Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlēs laukumā pavadīja pieklājīgas minūtes, abiem izceļoties ar rezultatīvu sniegumu.

Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 111:118 (24:31, 31:30, 27:38, 29:19) piekāpās Milvokī "Bucks".

Porziņģis laukumā pavadīja 23 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, reizi pārtvēra bumbu, realizēdams divus no deviņiem tālmetieniem. Basketbolists mačā sakrāja negatīvu efektivitāti -16.

Tikmēr Vašingtonas "Wizards" viesos ar rezultātu 115:99 (24:30, 41:17, 26:24, 24:28) uzvarēja Ņujorkas "Knicks". Bertāns laukumā pavadīja 18 minūtes un trīs sekundes, izceļoties ar deviņiem punktiem, septiņām bumbām zem groziem, realizētiem trim no pieciem tālmetieniem, kas ļāva nopelnīt 16 efektivitātes koeficienta punktus (otrs labākais rādītājs komandā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu