Raidījums: Pēc rindu jezgas lidostā "Rīga" plāno paaugstināt darbinieku algas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieru terminālis lidostā. Ilustratīvs attēls.
Pasažieru terminālis lidostā. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai arī lidostas vadība noliedz, ka darbinieki būtu neapmierināti ar esošo atalgojumu, pēc šīs nedēļas rindu skandāla ir izlemts celt algu daļai darbinieku, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits satikās ar lidostas vadību, lai runātu par garajām gaidīšanas rindām lidostā, ko veicināja drošības darbinieku trūkums. Neapmierinātību par notikušo sociālajos tīklos pauda daudzi lidostas apmeklētāji.

» "Tādu paniku un haosu nebiju redzējis." Ļaudis sašutuši par situāciju Rīgas lidostā

"Šeit varbūt neveiksmīgi sakrita vairāki apstākļi, ka tiešām liels darbinieku skaits šobrīd slimo, un, no otras puses, ir samazinājies to darbinieku skaits, kas vasaras sezonā strādāja, jo mums pasažieru plūsma samazinās tradicionāli ziemas, rudens mēnešos, attiecīgi vairākas dienas šādas rindas veidojās," skaidro Linkaits.

Lidostā LNT noskaidroja, ka pirmdien un otrdien slimības lapu bija izņēmuši gandrīz 40% drošības darbinieku. Daļai no šiem darbiniekiem tajā dienā esot izmaksātas prēmijas par darbu vasaras sezonā. Pēc rindu skandāla un prēmiju saņemšanas nākamajās dienās slimot turpināja vairs tikai 25% darbinieku.

Trauksmi sacēlušās rindas darbinieku trūkuma dēļ esot mudinājušas lidostas vadību pieņemt lēmumu par jaunu atalgojuma motivācijas sistēmu. No pirmdienas jaunākajiem aviācijas drošības inspektoriem tiks palielināta amatalga līdz 5 eiro stundā, un nodaļas darbiniekiem noteikta ikmēneša 10% prēmiju par darba efektivitāti, kopējam drošības dienesta darbinieku atalgojumam augot par 10%.

Lidostas vadītāja kategoriski noliedz saistību starp atalgojuma celšanu un situāciju kritizējošo darbinieka vēstuli, jo sarunas par atalgojumu bijušas jau pirms tās. 

Lidostas drošības dienestā šobrīs esot 22 vakances. Lidostas vadība cer tās aizpildīt līdz ar atalgojuma celšanu. Tāpat lidostas vadība izsaka cerību, ka pārāk garo rindu situācija vairs neatkārtosies, bet tiem pasažieriem, kuri ieilgušās drošības pārbaudes dēļ kavēja reisus, tiks kompensēti zaudējumi.

» Rindas lidostā "Rīga": lidosta sola kompensēt zaudējumus par nokavētajiem reisiem

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu