Policists ASV pašas mājā nošāvis sievieti, kura pieskatījusi radu bērnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 14. oktobrī, Teksasas štatā, ASV, aizturēts policists, kurš apsūdzēts 28 gadus vecas melnādainas sievietes slepkavībā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Policists nošāva 28 gadus veco Atatjanu Džefersoni caur sievietes mājas logu, kamēr viņa pieskatīja astoņgadīgu radu bērnu.

Policists Ārons Dīns atsaucās uz kaimiņa zvanu policijai, ka Džefersones mājas durvis stāv vaļā. Pie uniformas piestiprinātās kameras ierakstā redzams, ka Dīns sestdien ap plkst. 2.30 kopā ar vēl vienu policistu tuvojies Džefersones mājai, spīdinot lukturus. 

Dīns ieskatījās pa guļamistabas logu un iebļaujas: "Rokas augšā, parādi rokas!" Tad viņš izšāva, tā arī nestādoties priekšā kā policists.

Policisti neklauvēja pie mājas priekšējām durvīm, bet gan iegāja īpašumā no pagalma puses.

Dīns pirmdien iesniedza atlūgumu. Tajā pašā dienā viņš tika aizturēts.

"Fortvortas policija Āronu Dīnu aizturēja 14. oktobrī. Dīnam izvirzīta apsūdzība Atatjanas Džefersones slepkavībā. Dīns atrodas Tarantas apgabala cietumā," paziņojusi Fortvortas policija.

Vietējās policijas vadītājs Edvins Krauss sacīja, ka incidents neesot "izprotams". Viņš uzsvēra, ka policists mājā, kurā atrodas tās iemītnieki, drīkst šaut tikai tad, ja no tās iekšienes tiek šauts uz viņu pašu.

"Ja policists nebūtu iesniedzis atlūgumu, es viņu būtu atlaidis par vairāku noteikumu pārkāpšanu," norādīja Krauss. "Neskatoties uz viņa atlūgumu, policistam tik un tā izvirzītas kriminālapsūdzības."

"Nekas, pilnīgi nekas nevar attaisnot to, kas notika sestdienas rītā," sacīja Fortvortas mērs Betsija Praisa.

Vietējā policija izpelnījās nosodījumu par to, ka nedēļas nogalē publicēja attēlu ar ieroci Džefersones mājā. Krauss vēlāk atvainojās par foto publicēšanu, sakot, ka Teksasas iedzīvotāji drīkst piekļūt ierocim, ja viņiem ir aizdomas, ka viņu īpašumā kāds ielauzies. Viņš nezināja, vai Džefersone incidenta brīdī turējusi ieroci rokās vai nē.

Šomēnes bijusī policiste Embera Gaigere tika notiesāta par melnādainā kaimiņa Boutema Džīna nošaušanu viņa dzīvoklī. Viņa apgalvoja, ka esot sajaukusi dzīvokļus un noturējusi Džīnu par iebrucēju. Viņai tika piespriests desmit gadu cietumsods.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu