Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Asiņojoši bīgli un sāpēs kliedzoši pērtiķi. Hamburgas laboratorijas telpās atklāj "dzīvnieku šausmu māju" (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānuzņēmums no video
Ekrānuzņēmums no video Foto: Facebook/ Earthling Ed

Dzīvnieku aizstāvju biedrības "Soko Tierschutz" pārstāvis iefiltrējās Hamburgas Farmakoloģijas un toksikoloģijas laboratorijā. Slepenais darbinieks no turienes iznāca ar šaušalīgu video, kur redzami sāpēs kliedzoši pērtiķi, un spīdzināti kaķi un suņi, kas sprostos noasiņo viens otram blakus. Video piesaistījis pasaules uzmanību un tiek vākti paraksti dzīvnieku "šausmu mājas" slēgšanai.

Video tika slepeni nofilmēts Hamburgas Farmakoloģijas un toksikoloģijas laboratorijā, to filmēja slepenais darbinieks "Soko Tierschutz" un "Cruelty Free International" organizāciju veiktā pētījuma ietvaros. 

Pērtiķi laboratorijā kliedz kā jaundzimuši bērni, kamēr viņu ķermeņi karājas no metāla stiprinājumiem, kas tur viņus aiz kakla. Kad dzīvniekus neizmanto eksperimentos, tos saspiež mazos sprostos, kā rezultātā viņi jūk prātā.

Frīdrihs Millens no organizācijas "Soko Tierschutz" sacīja: "Dzīvnieki pat vicina astes, kad viņus ved nonāvēšanai. Suņi izmisīgi sāka kontaktēties ar cilvēkiem. Vissliktākā izturēšanās bija pret pērtiķiem."

Makaku pērtiķu šķirne ir mazi, salīdzinoši viegli primāti, kurus bieži izmanto izmēģinājumiem ar dzīvniekiem. "Viņi tiek turēti ierobežotā stāvoklī mazos būros. Daudziem dzīvniekiem ir attīstījusies kompulsīva tendence."

Astoņu minūšu garajā video redzami arī toksikoloģijas testi, kas tiek veikti ar kaķiem, suņiem un trušiem, atstājot viņus ļoti bēdīgā stāvoklī.

Testi paredz dzīvnieku saindēšanu, lai noskaidrotu, cik liela daļa ķīmisku vielu vai narkotiku rada nopietnu kaitējumu, lai mēģinātu izmērīt, kāda varētu būt "droša" deva cilvēkiem.

Viņš apgalvo, ka dzīvniekiem tiek injicēts vai iebarots, vai likts ieelpot arvien lielāku daudzumu vielas, lai izmērītu toksisko iedarbību.

Sekas ir mokošas - vemšana, iekšēja asiņošana, elpošanas traucējumi, drudzis, svara zudums, letarģija, ādas problēmas, orgānu mazspēja un pat nāve.

Organizācija apgalvo, ka dzīvniekiem netiek piešķirti sāpju mazināšanas vai anestēzijas līdzekļi.

Slepenais darbinieks sacīja, ka viņa "kolēģi" laboratorijā nav apmācīti dzīvnieku aprūpētāji un bieži vien ir bijuši vardarbīgi pret dzīvniekiem.

"Mūsu izmeklēšana ir atklājusi drausmīgas dzīvnieku ciešanas, neatbilstošu aprūpi, sliktu praksi un Eiropas un Vācijas likumu pārkāpumus. Mēs aicinām slēgt laboratoriju."

"Mēs arī aicinām izskatīt visaptverošu pārskatu par dzīvnieku izmantošanu normatīvās toksicitātes pārbaudēs Eiropā, tostarp Apvienotajā Karalistē. Katrā izmeklēšanā bez neveiksmēm tiek parādīta līdzīga sāga par dzīvnieku ciešanām un likuma neievērošanu."

Aktīviste Karolīna Idinga ir sākusi tiešsaistes petīciju, kas aicina slēgt laboratoriju.

Tajā teikts, ka "nesenā "SOKO Animal Welfare" pētījumā laboratorijā atklājās šausmīgi attēli un videoieraksti, ka manā pilsētā dzīvnieki tiek spīdzināti. Kad es domāju par to, kā dzīvnieki cieš aiz iestādes sienām un šobrīd piedzīvo elli uz zemes, manī viss sabrūk."

"Neviena dzīva būtne nav pelnījusi, lai pret viņu izturas tā!"

Kopš petīcijas publicēšanas 11. oktobrī tā ir ieguvusi vairāk nekā 41 000 parakstu.

Hamburgas laboratorija ir ģimenes uzņēmums, kas visā pasaulē veic toksicitātes testēšanu farmācijas, rūpniecības un agroķīmiskajiem uzņēmumiem, lai pārliecinātos, ka produkti atbilst valdību un pārvaldes iestāžu prasībām.

Uzmanību! Video ir nepatīkami skati!

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu