"Ar galvu sienā Porziņģis neskries." Saruna ar Valdi Valteru par jauno NBA sezonu

Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jaunā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona sākas jau nākamnedēļ un solās būt notikumiem bagāta. Tāpēc portāls "Apollo" piedāvā iepazīties ar Latvijas basketbola ekspertu viedokli par jauno NBA sezonu. Šoreiz par gaidāmo sezonu otrpus okeānam stāsta Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters.

Tagad, kad lielo trijnieku vairs nav, kurš, tavuprāt, ir līgas labākais duets?

Manā izpratnē Džeimss un Deiviss. "Lakers" duets ir labākais, jo, pirmkārt, Deiviss nekad nav spēlējis ar tāda līmeņa komandas biedru kā Džeimss. Nekad. Deiviss ir super realizētājs. Viņš visās laukuma daļās ir labs – zem groza, no distances, trīnītis. Viņš ir labs aizsardzībā. Īsāk sakot, viņam vājo vietu nav. Un Džeimss ir pats par sevi saprotams. Būs ļoti interesanti pavērot, ko un kā viņi darīs.

Ko sagaidi no izslavētā Zaiona Viljamsona?

Dankus sagaidu. Jau pirmajā pārbaudes spēlē viņš vienam vecim pārdankoja pāri. Viņš regulāri būs dienas labākajos momentos, to arī es sagaidu.

Vai uzskati, ka Viljamsonam vajadzētu pazaudēt dažus kilogramus, lai izvairītos no traumām?

Traumu risks viņam ir ļoti liels, to jau visi saka. Bet tas nav tikai tāpēc, ka viņam būtu liels svars. Traumas viņam var būt, jo viņam ir ļoti augsts lēciens, kā arī NBA jau viņam neļaus tik vienkārši iemest. Viņu tur sitīs kārtīgi.

Kurš spēlētājs būs regulārās sezonas MVP?

Es lieku uz Deivisu. Viņa progress, salīdzinoši ar iepriekšējām sezonām būs milzīgs. Viņš allaž ir bijis augstu teju visos statistikas rādītājos, bet šogad viņam vēl būs arī komandas rezultāts, kas pietrūka līdz šim. Tagad komandai būs rezultāts un domāju, ka Lebrons spēlēs uz viņu. Viņš pārbaudes spēlēs ir saņēmis tādas piespēles kā nekad dzīvē nav redzējis.

Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss
Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss Foto: AFP/SCANPIX

Kas kļūs par NBA čempioniem?

Visi apskatnieki saka, ka tik interesanta regulārā sezona sen nav bijusi, jo nav izteiktu favorītu. Ir piecas vai sešas komandas, kas var uzvarēt.

Bet, ja ar ieroci pie galvas liktu nosaukt vienu komandu?

Ar ieroci pie galvas? Laikam, kāda no Losandželosas komandām. Domāju, ka "Clippers" šogad vēl nevinnēs, jo vēl nav saprotams, kas notiek ar Pola Džordža veselību. Tiesa, viņi, tāpat kā "Lakers" vēl nebūs iespēlējušies. Lai iet "Rockets". Arī viņiem nav vājo vietu. Ja Vestbruks pakļausies spēles plānam, šai komandai ir lielas iespējas.

Kura komanda šogad patīkami pārsteigs?

Pirmie, kas pārsteigs, būs "Pelicans", jo viņi pilnīgi visi ir jauni čaļi, kas gribēs sevi pierādīt. Jaunie ir jaunie, viņi gribēs un, iespējams, arī sanāks. Otra šāda komanda varētu būt Atlantas "Hawks". Viņi jau pagājušajā gadā sevi labi parādīja un ir progresējuši, jo dabūja spēlētājus, kurus gribēja. Ticu, ka pārsteigs arī Goldensteita.

Ko šajā kontekstā domā par Sakramento "Kings"?

Viņi jau pagājušajā gadā izšāva, neticu, ka viņi to izdarīs atkal.

Kura komanda neattaisnos uz sevi liktās cerības?

Domāju, ka Bostonas "Celtics" varētu negatīvi pārsteigt. Viņi ir viena liela jautājuma zīme. Pagājušajā gadā visu novēla uz Ērvingu, bet domāju, ka viņiem iekšējās problēmas ir daudz lielākas.

Gordons Hejvords
Gordons Hejvords Foto: AP/Scanpix

Pievērsīsimies latviešiem. Ko sagaidi no Porziņģa un "Mavericks"?

Sagaidu, ka viņi saspēlēsies un rādīs acij tīkamu basketbolu, bet izredzes uz izslēgšanas spēlēm viņiem ir 50/50. Gribētu pat teikt, ka mazāk. Pats Porziņģis? Domāju, spēlēs tādā līmenī kā viņš iepriekš spēlēja Ņujorkā. Ne sliktāk. Viņam būs laba statistika. Domāju, ka pirmajā sezonā viņš viņš vairāk spēlēs pa āru un nebāzīsies apakšā.

Šī viņam būs iesildošā sezona. Ar galvu sienā Porziņģis neskries. No viņa arī vairāk nevajag prasīt. "Mavericks" komanda ir ar lielu nākotni un viņiem nav par ko baidīties. Viņiem ir jāatrod trešā jaunā zvaigzne. Tad jau viņi būs ļoti spēcīgi.

Vēl jau nav zināms, cik labs būs Dončičs. Pirmajā sezona visiem ir viegla, jo tevi neviens nezina. Es gribu redzēt, ja Dončičs labi nospēlēs šogad, tad viņš būs zvaigzne. Bet es viņam neprognozēju superzvaigznes statusu. Domāju, ka viņa zvaigzne ir pārāk ātri uzlekusi.

Kā vērtē Anžeja Pasečņika izredzes šosezon uzspēlēt NBA?

Tikai sagadīšanās pēc. "Wizards" ir tāda komanda, kur viss kaut kas var notikt. Vienīgais, par ko es varu viņu paslavēt, ir viņa apņēmība, kas ir apbrīnojama. Novēlēsim viņam veiksmi!

» Pasečņiks parakstījis viena gada līgumu ar "Wizards" 

Esam nonākuši līdz Vašingtonai. Kādas lomas savās komandās ieņems Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs?

Par Dāvi šeit ir viens stāsts. Treneris viņu izliela, bet pamatā iet Hačimura. Amerikāņi ir amerikāņi. Pārāk daudz lielīšanas. Ir pierādījies, ka amerikāņi daudz blefo. Bet, nu, spēles laiks būs, iespējas būs, lai tikai strādā. Redzēsim kā izmainīsies spēle, kad jāspēlē komandā, kur ir pilnīgs bardaks un, kur nav Popovičs.

Par Rodionu- viss izšķirsies 21. oktobrī, kad viņam būs tiesas sēde. Uz kuru pusi tā aizies. Domāju, ka šobrīd psiholoģiskais viņam ir pilnīgi uz nulles. Nav vienkārši. Ticu, ka par basketbolu viņš maz domā. Līdz tam, kad atgriezīsies Durants, viņam ir jāspēlē kā pagājušajā gadā. Man nepatika trenera komentāri par Kurucu. Varbūt viņiem kaut kas personisks tur ir.

Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AP/Scanpix

Kurš spēlētājs dominēs sezonas kuriozu (Shaqtin’ a fool) sadaļā?

Man škiet, ka viens kandidāts ir Kanters. Tas, ko viņš dara ārpus laukuma... Tas viņam pievērš uzmanību. Gan jau arī laukumā kaut ko sastrādās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu