Jau šonedēļ būs jāpagriež pulksteņu rādītāji uz ziemas laiku (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Līdz ar sinoptiķu prognozēm par ziemas tuvošanos pienācis laiks arī pāriet uz ziemas laiku. Pēc pieejamās informācijas Ekonomikas ministrijas mājaslapā 27. oktobrī plkst. 4 (naktī no sestdienas uz svētdienu) notiks pāreja atpakaļ no vasaras laika, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

» "Nesaprotu, kāpēc jāčakarē pulkstenis." Sociālo tīklu lietotāji diskutē par pulksteņa griešanu

Pāreja uz vasaras laiku ir pulksteņu pārregulēšana, lai vakaros dienas gaisma būtu ilgāk, bet rītos - mazāk. Pāreja uz vasaras laiku notiks 2020. gada 29. martā plkst. 3 (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu.

Latvijā kārtību, kādā notiek pāreja uz vasaras laiku, nosaka Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumi Nr. 1010 "Par pāreju uz vasaras laiku".

Noteikumos ir noteikts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā plkst. 3 atbilstoši otrās joslas laikam pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā plkst. 4 – par vienu stundu atpakaļ.

Diskusijas par priekšlikumu Eiropas Savienībā turpinās, gala lēmums  vēl nav pieņemts un šobrīd nav indikāciju par iespējamo apstiprināšanas laiku. Latvijas valdība lēmusi, ka Latvija kopumā atbalsta atteikšanos no sezonālās laika maiņas, un pēc jaunās direktīvas pieņemšanas gatava pāriet uz vasaras laiku (GMT+3) un tajā palikt pastāvīgi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu