Zinātnieki brīdina par katastrofu, ja Ņižņijnovgorodas hidroelektrostacijas dambis netiks nodots ekspluatācijā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Uz Gorkija aizsprosta (Ņižņijnovgorodas hidroelektrostacija) nav uzbūvētas konstrukcijas, kas nodrošina tā stabilitāti. Līdz ar to tas var izraisīt katastrofu, Federācijas padomē sacīja RAS Ūdens problēmu institūta vadītājs Viktors Danilovs-Daniljans, vēsta medijs "RIA Novosti".

"Mums ir darīšana ar sistēmu, kas ir pārpilna ar šādām kļūdām un sekām. Bez balstiem, attiecīgi, 68 metru līmenī, nav pārliecības, ka šis aizsprosts ir stabils," sacīja zinātnieks.

Pēc viņa teiktā, avārija var notikt, ja Ņižņijnovgorodas hidroelektrostacijas dambis netiek nodots ekspluatācijā un Čeboksari hidroelektrostacijas komplekss nav pabeigts.

Zinātnieks atzīmēja, ka šajā gadījumā sekas būs nopietnākas nekā ārkārtas situācijas laikā Krasnojarskas teritorijā.

Sestdien, 19. oktobrī, Krievijā Krasnojarskas novadā pēc dambja pārraušanas zelta ieguves vietā gājuši bojā 15 cilvēki, vēl 12 ievainoti hospitalizēti un 13 pazuduši bez vēsts, vēsta Ārkārtas situāciju ministrija.

Traģēdija notikusi zelta ieguves vietā pie Kuraginas rajona Šetkinas ciema. Ūdens pārrāvis zelta ieguves karteļa tehniskās ūdenskrātuves dambi un aizskalojis strādnieku dzīvojamos vagoniņus, kuri bijuši no 15 līdz 20.

Varasiestādes evekuē pārrautā dambja tuvumā esošās apdzīvotās vietas.

Krievijas Federālais tehnoloģiskās uzraudzības dienests "Rostehnadzor" paziņojis, ka pārrautais dambis nav bijis reģistrēts.

"Hidrotehniskā būve "Rostehnadzor" Jeņisejas pārvaldes uzskaitē neatrodas. Nav saņemti nekādi dokumenti, nekādas pārbaudes nav veiktas," pavēstīja "Rostehnadzor" Jeņisejas pārvaldes pārstāvis.

Izmeklēšanas komiteja uzsākusi krimināllietu par darba drošības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā gājušas bojā divas vai vairāka personas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu