Meitenes Lielbritānijā sākušas bastot skolu, lai izvairītos no "dzimum-neitrālām" tualetēm (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA

Pavisam nesen daudzās Lielbritānijas skolās tika ieviestas "unisex" jeb "dzimum-neitrālas" tualetes.  Tas ir pamatīgi satraucis daudzas skolnieces un viņu vecākus.

Jautājums par šādām labierīcībām Lielbritānijā noris pēdējos divus mēnešus, "unisex" tualetes ieviešot arī slavenajam "The Old Vic" teātrim, pret ko pamatīgi protestē pat slavenas aktrises. Turklāt, šobrīd Lielbritānijā  "unisex" tualetes gatavojas ieviest arvien vairāk sākumskolu un vidusskolu.

"Dzimum-neitrālo" tualešu aktualizēšana Lielbritānijā notiek tādēļ, lai liktu justies drošāk tiem bērniem, kas sevi identificē kā transpersonas un vēlas izmantot tās pašas labierīcības, kā pretējais dzimums.

Vecāki un skolotāji jau ir brīdinājuši skolu administrācijas, apgalvojot, ka "dzimum-neitrālās" tualetes mācību iestādēs ir likušas daudzām meitenēm justies nedrošām, tādējādi apdraudot viņu veselību.

Meitenes, kurām ir menstruācijas, esot tik noraizējušās par labierīcību dalīšanu ar puišiem, ka pat dažas no viņam paliek mājās, baidoties, ka varētu tikt apsmietas.

Dažas meitenes pat riskē dabūt infekciju, skolā atsakoties izmantot tualeti un ciešoties visu dienu. Savukārt citas  meitenes dienas laikā ir pārtraukušas dzert jebkādus šķidrumus, baidoties, ka kādā brīdī vajadzētu izmantot "unisex" tualeti.

Sūdzības ir nonākušas arī līdz politiķiem, kuri spriedīs par "dzimum-neitrālo" tualešu tālāko ieviešanu. 

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu