"Viņa bija mazāka par Bārbijas lelli!" ASV jaundzimusī sver aptuveni 400 gramus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaundzimušais. Ilustratīvs attēls.
Jaundzimušais. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Arizonas štatā, ASV, 25 nedēļu vecumā piedzimusi meitene, kas svēra mazāk nekā 400 gramus. Par spīti ārstu teiktajam, ka meitene neizdzīvos, pierādījies pretējais, vēsta medijs "Mirror". 

Meitene nākusi pasaulē 15 nedēļās ātrāk nekā paredzēts. Piedzimstot Kallija Bendera bijusi pat mazāka par Bārbijas lelli. Meitenītes tēva laulības gredzens mazulim derējusi kā aproce. 

Bet Kallija, viena no vismazākajiem bērniem, kas jebkad piedzimis ASV Arizonas štatā, par spīti ārstu teiktajam, ir sveika un vesela. 


Meitene intensīvajā nodaļā pavadīja 21 nedēļu. Pēc piedzimšanas Kallijai veiktas dažādas procedūras, tostarp arī sarežģīta sirds operācija. 

Meitenes māte tikusi ievietota slimnīcā pēc tam, kad ultrasonogrāfijā atklājies meitas nelielais svars. Grūtniecība bijusi pakļauta riskam mātes augstā asinsspiediena dēļ. Vēl iznēsāšanas laikā tika konstatēts, ka bērnam apkārt nav pietiekami daudz šķidruma. 

Ārsti teikuši mātei, ka nepieciešams veikt ķeizargriezienu, jo šādā gadījumā meitenītei būšot vislielākās izredzes izdzīvot. 

Kad Kallija nāca pasaulē, viņa nekavējoties tikai aizvesta uz intensīvo aprūpi, kur meitene pirmos mēnēšus tikusi mākslīgi elpināta. 

Kamēr Kallija atradās inkubatorā, viņas vecāki sarunājušies ar meitenīti, lasījuši viņai priekšā, atskaņojuši mūziku, kā arī turējuši bērnu rokās, kad tas bijis atļauts. 

Gandrīz piecu mēnēšu vecumā meitene tikusi izrakstīta no slimnīcas. Viņa svērusi nedaudz vairāk par trīs kilogramiem. 

"Viņa ir cīnītāja," saka meitenes mamma. Viņa piebilst, ka ārsti un māsiņas esot bijuši ļoti pacietīgi un uzmanīgi, taču viņa priecājas, ka varot doties mājās. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu