Tūristu no drošas nāves, nokrītot no klints, izglābis viņa viedpulkstenis

Apollo.lv
Foto: Pixabay

Džeimss Prudenciano uzskata, ka viņš šodien nebūtu dzīvs, ja nebūtu uz rokas viņa viedpulkstenis. 28 gadus vecais vīrietis ar draudzeni devās pārgājienā Ņūdžersijas parkā līdz paklupa un izkrita cauri krūmiem virs stāvas klints, vēsta medijs "Business Insider".

Prudenciano teica, ka incidents noticis pēc saulrieta, tumsā bija apgrūtināta redzamība. Viņš ar draudzeni mēģināja iziet no takas un sākuši slīdēt lejup, kas, viņuprāt, bijusi neliela klints. Viņi ātri vien saprata, ka slīd Navesink upē.

"Mēs noslīdējām līdz pašai klints apakšai, un tad bija dzīvības vai nāves jautājums," Prudenciano stāstīja. "Es paskatījos uz leju un pamanīju, ka tas ir taisns kritiens no klints ūdeni."

Viņa draudzene iekrita upē un nebija nopietni ievainota, bet Prudenciano piezemējās uz klints, ciešot trīs lūzumus mugurā.

"Es kliedzu, ka es nomiršu, jo es tiešām jutu, ka es nomiršu," viņš teica intervijā. "Man no nāves nebija izejas. Es burtiski sāku atvadīties."

Tajā brīdī Prudenciano "Apple Watch" viedpulkstenis automātiski sastādīja 911.

"Apple Watch" modeļi, kas ir jaunāki par 4. sēriju, ir aprīkoti ar automātisku SOS funkciju, kas nosaka, kad lietotājs ir smagi kritis. Tas lietotājam jautās, vai viņš vēlas zvanīt glābējiem, un, ja tas vairāk nekā minūti konstatē, ka lietotājs ir nekustīgs, tas automātiski piezvana ārkārtas dienestiem un dalās ar lietotāja koordinātēm.

Policija pavēstīja, ka Prudenciano ar draudzeni ar laivu tika izglābti no upes un nogādāti tuvējā medicīnas centrā, kur viņi tika ārstēti no ievainojumiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu