Jaunākā informācija par kravas auto Lielbritānijā atrastajiem 39 līķiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas policija pārvieto kravas auto, kura konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi.
Lielbritānijas policija pārvieto kravas auto, kura konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi. Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas varasiestādes turpina nopratināt 25 gadus veco Mo Robinsonu saistībā ar kravas mašīnas konteinerā atrastajiem 39 līķiem, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Robinsons tika arestēts trešdien, 23. oktobrī, aizdomās par slepkavību. Ziemeļīrijas policija arī veikusi divus reidus ar aizdomās turamo saistītās mājās. Tāpat varasiestādes cenšas noskaidrot, vai un kādi organizētās noziedzības grupējumi ir spēlējuši lomu notikušajā.

Ātrās palīdzības darbinieki līķus atrada pusotru stundu pēc pusnakts industriālajā parkā Greisā, Eseksas grāfistē. Kravas auto bija atstājis ostu Purflītā neilgi pēc plkst. 1.05.

Notikušā izmeklēšanu uzsākušas arī Beļģijas varasiestādes.

Policija paziņojusi, ka kravas auto ieradies no Ziemeļīrijas un treileri savācis Purflītā.

Bulgārijas ārlietu ministrijas pārstāvis presei paziņojis, ka kravas auto īpašnieks ir Bulgārijā reģistrēts uzņēmums, kas pieder kādam Īrijas pilsonim. Esot "maz ticams", ka mirušie varētu būt Bulgārijas pilsoņi.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas varasiestādes smagā auto kravas konteinerā Eseksā atradusi 39 cilvēku līķus. Kravas mašīna ieradusies Lielbritānijā no Beļģijas ostas Zēbriges.

Policija sākusi notikušā izmeklēšanu un procesu bojāgājušo identificēšanai, taču brīdinājusi, ka tas var prasīt laiku. Miruši 38 pieaugušie un viens pusaudzis.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka notikušais viņu šausminājis, un izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem.

Premjerministrs sacīja, ka regulāri saņem jaunāko informāciju saistībā ar šo incidentu un Iekšlietu ministrija cieši sadarbosies ar Eseksas policiju, lai noskaidrotu, kas tieši ir noticis.

Lielbritānijā šādi incidenti notiek reti. Kopš 2014. gada ANO piefiksē migrantu nāves gadījumus, pārceļojot no vienas valsts uz citu. Lielbritānijā līdz šim reģistrēti četri šādi nāves gadījumi - pa vienam 2014. un 2015. un gadā un divi 2016. gadā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu