Mediji: Zināma Lielbritānijā kravas auto treilerī mirušo 39 cilvēku tautība (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas policija pārvieto kravas auto, kura konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi.
Lielbritānijas policija pārvieto kravas auto, kura konteinerā tika atrasti 39 cilvēku līķi. Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijā kravas auto treilerī mirušie 39 cilvēki bijuši Ķīnas valstspiederīgie, atsaucoties uz informētiem avotiem ziņo Lielbritānijas mediji.

Secinājumi par mirušo izcelsmes valsti izdarīti pēc Beļģijas varasiestāžu paziņojumiem, vēsta "The Guardian". Tajos atklātas jaunas detaļas par kravas auto maršrutu.

Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka konteineris ieradies Zēbrigē, Beļģijā, otrdien, 22. oktobrī, plkst. 14.49 pēc vietējā laika. Trešdien plkst. 1 tas ieradies ostā Purflītā, Lielbritānijā. Plkst. 1.40 ātrās palīdzības darbinieki informējuši policiju par konteinerā atrastajiem līķiem.

Beļģijas izmeklētāji pagaidām nezinot, kurā brīdī cilvēki nonākuši konteinerā. Mediji vēsta, ka cilvēki visticamāk nosaluši, jo temperatūra tajā var noslīdēt līdz -25 grādiem.

Lielbritānijas varasiestādes turpina izmeklēšanu. Saistībā ar notikušo aizturēts 25 gadus vecais Mo Robinsons, kā arī Ziemeļīrijā veikti reidi divās ar aizdomās turamo saistītās mājās, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Ciema, no kura Robinsons nāk, iedzīvotāji esot sašutuši par notikušo. Vīrieša tēvs, kurš par dēla arestu uzzinājis no sociālajiem tīkliem, cerot, ka viņš aizturēts kļūdas pēc.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas varasiestādes smagā auto kravas konteinerā Eseksā atradusi 39 cilvēku līķus. Kravas mašīna ieradusies Lielbritānijā no Beļģijas ostas Zēbriges.

Policija sākusi notikušā izmeklēšanu un bojāgājušo identificēšanas procesu, taču brīdinājusi, ka tas var prasīt laiku. Miruši 38 pieaugušie un viens pusaudzis.

Lielbritānijā šādi incidenti notiek reti. Kopš 2014. gada ANO piefiksē migrantu nāves gadījumus, pārceļojot no vienas valsts uz citu. Lielbritānijā līdz šim reģistrēti četri šādi nāves gadījumi - pa vienam 2014. un 2015. un gadā un divi 2016. gadā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu