Portugālē piedzimst zīdainis bez sejas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Portugālē ārsts Artūrs Karvalho nolaidības dēļ ir atstādināts no amata, jo nepaziņoja jaunajiem vecākiem, ka viņu bērniņš piedzims bez sejas, ziņo aģentūra AFP.

Kā vēsta Portugāles vietējais medijs "Portugāles iedzīvotājs", zīdainis piedzimis bez acīm, deguna un trūkst daļas no galvaskausa. Turklāt bērna trūkumi tika atklātas tikai viņa dzimšanas laikā Sanbernardo slimnīcā Portugāles pilsētā Setubalā.

Tika ziņots, ka Karvalho grūtniecības laikā bērna mātei ir veicis trīs obligātos ultraskaņas skenējumus. Tomēr viņš neziņoja par iespējamām deformācijām.

Turklāt Karvalho arī pārliecināja vecākus, ka viss ir kārtībā, kaut vai viņi tika brīdināti par iespējamām nobīdēm no normas, kad sestajā grūtniecības mēnesī tika veikta vēl viena skenēšana.

Jaundzimušā mātes māsa raidorganizācijai TVI 24 sacīja: "Viņš paskaidroja, ka dažreiz dažas sejas daļas nav redzamas ar ultraskaņu."

Pēc tam, kad vecāki iesniedza sūdzību Portugāles Valsts ministrijā, tika sākta izmeklēšana pret ārstu. Pēc tam Portugāles Medicīnas padome viņu vienprātīgi atcēla uz sešiem mēnešiem 22. oktobrī.

Izrādījās, šī nav pirmā reize, kad pret Karvalho tiek iesniegta sūdzība, lai gan precīzs skaits nav skaidrs. Dzemdību speciālists pašlaik tiek pakļauts četrām citām atsevišķām izmeklēšanām pret viņu, sākot no 2011. gada, savukārt AFP ziņoja, ka šobrīd pret viņu ir iesniegtas sešas sūdzības, kas datētas ar 2013. gadu.

Aleksandrs Valentims Lourenco, Portugāles dienvidu reģiona medicīnas padomes vadītājs, arī paziņoja, ka pret ārstu var vērsties, ņemot vērā "pārliecinošos pierādījumus" par šo lietu.

Kas attiecas uz pašu bērnu, arī viņa liktenis nav skaidrs. Bērns joprojām atrodas San Bernardo slimnīcas pediatriskajā nodaļā.

Lai gan Portugāles lokālais medijs ziņo, ka bērna vecāki 21. oktobrī viņu pārvietoja uz Lisabonas bērnu slimnīcu turpmākai ārstēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu