Šoferis, kura kravas auto Lielbritānijā atrada cilvēku līķus, apsūdzēts 39 cilvēku slepkavībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kravas automašīnas vadītājam, kurš saistībā ar Lielbritānijā kravas automašīnā atrastajiem 39 cilvēku līķiem tika aizturēts, izvirzītas apsūdzības par visu cilvēku slepkavībām, kas tajā atrasti, ziņo raidsabiedrība BBC.

25 gadus vecais Mauriss Robinsons tika arestēts pēc tam, kad trešdien Eseksā kravas auto tika atrasti 31 vīriešu un astoņu sieviešu ķermeņi.

Eseksas policija paziņojusi, ka vīrietim izvirzīta apsūdzība par visu cilvēku slepkavību.

Viņam papildus izvirzītas apsūdzības par cilvēku tirdzniecību, imigrāciju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pārkāpumiem.

» Jaunākā informācija par kravas auto Lielbritānijā atrastajiem 39 līķiem

Pārējie aizturētie ir kāds vīrietis un sieviete, kuriem abiem ir 38 gadi, kā arī kāds 48 gadus vecs vīrietis no Ziemeļīrijas. Visi joprojām atrodas apcietinājumā.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas varasiestādes smagā auto kravas konteinerā Eseksā atradusi 39 cilvēku līķus. Kravas mašīna ieradusies Lielbritānijā no Beļģijas ostas Zēbriges.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka notikušais viņu šausminājis, un izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem.

Lielbritānijas mediji, balstoties uz Beļģijas varasiestāžu paziņojumiem, vēstīja, ka bojāgājušie bija Ķīnas pilsoņi.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāve sacīja, ka Ķīnas varasiestādes sadarbojas ar Lielbritānijas policiju šīs lietas izmeklēšanā.

Organizācija "VietHome", kas pārstāv vjetnamiešu kopienu Lielbritānijā, paziņoja, ka ir saņēmusi gandrīz 20 cilvēku fotoattēlus, par kuriem ziņots, ka viņi ir pazuduši.

Ar BBC ir sazinājušās vjetnamiešu ģimenes, kuras baidās, ka mirušo vidū varētu būt viņu radinieki, tostarp 26 gadus vecā Pham Thi Tra My ģimene.

» "Es mirstu, jo nevaru paelpot." Vjetnamiešu sievietes vecāki norūpējušies, ka meita ir starp Eseksā kravas auto atrastajiem līķiem

Cilvēku kontrabandisti sievietei sagādājuši viltotu Ķīnas pasi, savukārt trešdienas rītā plkst. 4.28 pēc Vjetnamas laika vai otrdienas vakarā plkst. 22.28 pēc Lielbritānijas laika ģimene saņēmusi no viņas īsziņu, kurā meita sūdzas, ka nevar paelpot.

39 imigranti, kuri tika atrasti Eseksas kravas auto, konteinera iekšpusē uz sienām atstājuši asiņainus pirkstu nospiedumus. 

Patlaban upuru identitāte nav oficiāli apstiprināta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu