Par negaidīti augstu summu pārdota Kurta Kobeina jaka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ikoniskā Kurta Kobeina MTV Unplugged koncerta jaka.
Ikoniskā Kurta Kobeina MTV Unplugged koncerta jaka. Foto: AFP / Scanpix

Leģendārā dziedātāja un grupas "Nirvana" solista vilnas jaka ir pārdota izoļu nama "Juliens Auctions" rīkotajā izsolē par 334 tūkstošiem ASV dolāru.

Izsole Ņujorkā noritēja zem nosaukuma "Ikonas un elki: rokenrolls". Šī jaka ir kļuvusi īpaši ikoniska tādēļ, kā mūziķis to bija uzvilcis uz grupas "Nirvana" uzstāšanos "MTV Unplugged" šovā 1993. gadā. 1994. gadā mūziķis dzīvību beidza pašnāvībā (lai arī daudzi šai versijai nepiekrīt).

» Vai Kurts Kobeins patiesībā tika noslepkavots?

Šī jaka jau bija nokļuvusi izsolē - 2015. gadā tā tika pārdota par 137 tūkstošiem ASV dolāru. Prognozētā cena bijusi 40 - 60 tūkstoši ASV dolāru. 

Šogad tika paziņots, ka ar cigarešu oglīšu caurumiem izraibinātā jaka varētu tikt pārdota par 200 tūkstošiem ASV dolāru.

Video: Grupas "Nirvana" koververija dziesmai "Man Who Sold The World"

» Par pāris desmitiem tūkstošiem piedāvās iegādāties Bēthovena matu cirtu

Kurts Kobeins bija grupas "Nirvana" līderis un viens no "grunge" mūzikas stila pamatlicējiem. Grupa kopumā izlaidusi trīs studijas albumus un vienu koncertalbumu. "Nirvana" izjuka 1994. gadā, kad Kurts Kobeins veica pašnāvību. Mūziķu apvienība tiek uzskatīta par vienu no visu laiku lielākajām kulta grupām un kopumā ir pārdoti vairāk kā 80 miljoni viņu ierakstu kopijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu