Vai Kurts Kobeins patiesībā tika noslepkavots? (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārās grupas «Nirvana» solists Kurts Kobeins pirms vairāk nekā 20 gadiem tika atrasts miris savās mājās un par viņa nāves iemeslu tika pasludināta pašnāvība, tomēr tagad ar jaunu sparu uzvirmojušas jaunas sazvērestības teorijas, saskaņā ar kurām mūziķis nevis atņēma sev dzīvību, bet gan tika nogalināts, vēsta Lielbritānijas medijs «Daily Mail».

Teorija par Kobeina slepkavību izvirzīta un iztirzāta arī jaunā dokumentālā filmā «Soaked In Bleach», kas skatītāju vērtējumam tiks nodota 19.oktobrī.

Saskaņā ar oficiālo versiju, Kobeins nošāvās 1994.gada 5.aprīlī, atstājot arī pirmsnāves vēstuli. Tomēr vairāki filmas «Soaked In Bleach» veidotāju aptaujāti eksperti neizslēdz iespēju, ka šī pašnāvība varētu būt inscenējums un ka patiesībā Kobeins ticis noslepkavots, bet viņa pašnāvības vēstule ir viltojums.

Bijušais Sietlas policijas priekšnieks Norms Stampers, kurš šo amatu ieņēma no 1994. līdz 2000.gadam, filmā pauž viedokli, ka vajadzētu atkārtoti veikt Kobeina nāves apstākļu izmeklēšanu.

Filmas veidotāji pauž viedokli, ka lielākā aizdomu ēna krītot uz Kobeina atraitni Kortniju Lovu. Šādu pieņēmumu izsaka viena no ekspertēm, uzsverot, ka izmeklētāji Lovas somā neilgi pēc Kobeina nāves uzgājuši vairākas lapas, kas varētu būt Kobeina rokraksta atdarināšanas treniņš.

Eksperte norāda, ka uz šīm lapām kāds ir vingrinājies rakstīt burtus, kas identiski tiem, kas atrodami mūziķa pirmsnāves vēstulē. Eksperti uzskata, ka daļu pašnāvības vēstules varētu būt rakstījis Kobeins, bet daļu varētu vēlāk būt pierakstījis kāds cits.

Privātdetektīvs Toms Grants filmā izsaka pieņēmumu, ka Kobeina pēdējā vēstule patiesībā nav pašnāvības vēstule, bet gan atvadu vēstule Kortnijai Lovai, ar kuras starpniecību Kobeins vēlējies viņai paziņot par aiziešanu no ģimenes, nevis par pašnāvību.

Detektīvs uzskata, ka tās rindiņas vēstulē, kas norāda uz pašnāvību, kāds varētu būt pierakstījis pēc tam.

Pieņēmumi, ka Lova varētu būt vainojama Kobeina nāvē, izskanējuši arī iepriekš, tomēr nekādi oficiāli pierādījumi tam līdz šim nav gūti.

ASV mediji arī noskaidrojuši, ka Lova ar savu advokātu starpniecību ir centusies nepieļaut, ka tiek sākta filmas «Soaked In Bleach» izrādīšana, tomēr tas neesot izdevies.

Lovas pārstāvji uzsver, ka filma nepamatoti atražo jau vairākkārt iepriekš izskanējušo konspirācijas teoriju, ka viņa varētu būt noslepkavojusi savu vīru.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu