Šausminošākā "krava" Lielbritānijā. Jauna informācija par 39 cilvēku līķiem Eseksā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: simon dawson / REUTERS

Pirmdien, 28. oktobrī, tiesas priekšā stāsies 25 gadus vecais Moriss Robinsons, kura vadītās kravas automašīnas konteinerā pagājušonedēļ tika atrasti 39 cilvēku līķi. Britu medijos izskanējusi jauna informācija par notikušo, kā arī jauni izmeklēšanas virzieni.

» "Es mirstu, jo nevaru paelpot." Vjetnamiešu sievietes vecāki norūpējušies, ka meita ir starp Eseksā kravas auto atrastajiem līķiem

Robinsons Čelmsfordas maģistrātu tiesā parādīsies ar videozvana starpniecību. 

Kā jau ziņots, Lielbritānijas policija trešdien Eseksas industriālajā parkā atrada konteineru ar 39 cilvēku mirstīgajām atliekām. Tiek uzskatīts, ka konteiners uz Angliju tika transportēts no Beļģijas.

Patlaban Vjetnamā tiek veiktas DNS analīzes, lai identificētu bojāgājušos.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka mirušie ir Ķīnas valstspiederīgie, taču vairākas vjetnamiešu ģimenes paudušas bažas, ka viņu tuvinieki varētu būt starp mirušajiem.

Robinsonam uzrādīta apsūdzība 39 punktos par cilvēku nonāvēšanu, plāniem nodarboties ar cilvēku kontrabandu, plāniem palīdzēt nelikumīgā migrācijā un naudas atmazgāšanā.

Eseksas policija apstiprināja apstiprināja, ka sestdien Dublinā it kā par nesaistītu pārkāpumu aizturēts vīrietis varētu būt saistīts ar Eseksas traģēdijas izmeklēšanu. Eseksas policija uztur kontaktus ar kolēģiem Īrijā.

» Saistībā ar Eseksā kravas auto atrastajiem 39 līķiem aizturēti divi cilvēki

Saistībā ar notikušo bija aizturēti vēl trīs cilvēki, taču tagad viņi atbrīvoti pret drošības naudu.

Eseksas policijas izmeklētāji strādā pie lielākā upuru identificēšanas gadījuma iestādes vēsturē.

Vjetnamiešu ģimenes sacījušas, ka to tuvinieki un iespējamie upuri esot samaksājuši vairākus tūkstošus mārciņu par drošu nokļūšanu Lielbritānijā, lai tur iekārtotos darbā un pēc tam varētu daļu nopelnītā sūtīt mājiniekiem.

Tiek arī izmeklēta versija, ka Robinsona vadītais kravas auto bija daļa no trīs braucamrīku kolonnas, kas kopumā veda ap 100 cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu