"Es mirstu, jo nevaru paelpot." Vjetnamiešu sievietes vecāki norūpējušies, ka meita ir starp Eseksā kravas auto atrastajiem līķiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ģimenes arhīvs/ Publicitātes foto

26 gadus vecās vjetnamietes Pam Ti Ča Mi ģimene bažījas, ka viņu meita varētu būt to 39 bojā gājušo Ķīnas pilsoņu vidū, kas šonedēļ tika atrasti kravas automašīnas saldētavas konteinerā Eseksā. Jaunā sieviete vecākiem nosūtījusi īsziņu, kurā sūdzas, ka nevar paelpot, vēsta medijs "CNN". 

Cilvēku kontrabandisti sievietei sagādājuši viltotu Ķīnas pasi, savukārt trešdienas rītā plkst. 4.28 pēc Vjetnamas laika vai otrdienas vakarā plkst. 22.28 pēc Lielbritānijas laika ģimene saņēmusi no viņas īsziņu, kurā meita sūdzas, ka nevar paelpot.

39 imigranti, kuri tika atrasti Eseksas kravas auto, konteinera iekšpusē uz sienām atstājuši asiņainus pirkstu nospiedumus. 

Trešdien, 23. oktobrī, tika noskaidrots, ka upuriem mugurā bijis vai nu ļoti maz apģērba vai arī tie bijuši pilnīgi kaili. Kāds avots medijiem atklājis, ka "kad durvis tika atvērtas, pirmie liecinieki bija šokēti redzot līķus kaudzē vienu virs otra. Uz durvīm un uz sienām bija asinis. Viņi drošivien sita pa sienām, saucot pēc palīdzības".

Iespējams, ka starp upuriem bijusi arī 26 gadus vecā vjetnamiete Pam Ti Ča Mi.

Sievietes ģimene atklāj, ka samaksājuši 30 tūkstošus mārciņu, lai caur Ķīnu un Franciju tiktu ievesti Lielbritānijā. Tas nozīmē, ka, iespējams, pārvadātāji kopā no visiem upuriem saņēmuši aptuveni pusotru miljonu mārciņu.

Pam Ti Ča Mi ģimene nodevusi organizācijai „Human Rights Space” no savas meitas saņemtās īsziņas cerībā uzzināt kaut ko vairāk par bezvēsts pazudušās jaunās sievietes likteni. Pam Ti īsziņā raksta: „Man žēl, mammu. Mans brauciens uz ārzemēm nav bijis veiksmīgs. Mammu, es Tevi ļoti mīlu! Es mirstu, jo nevaru paelpot... Man ļoti žēl, mammu!”

Foto: Ekrānuzņēmums

Sievietes radinieki apgalvo, ka samaksājuši cilvēku kontrabandistiem 38 000 Šveices franku, lai viņu meita tiktu nogādāta Lielbritānijā. Lai šo naudu iegūtu, viņiem nācies otro reizi ieķīlāt savu nekustamo īpašumu.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka 39 līķi kravas auto tika atrasti industriālajā parkā Greisā, Eseksas grāfistē.

Lielbritānijas mediji, balstoties uz Beļģijas varasiestāžu paziņojumiem, vēstīja, ka bojāgājušie bija Ķīnas pilsoņi. Piekabe, kurā viņi atradās, otrdien tika atvesta ar kuģi no Beļģijas ostas Zēbriges.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāve sacīja, ka Ķīnas varasiestādes sadarbojas ar Lielbritānijas policiju šīs lietas izmeklēšanā.

Policija paziņojusi, ka upuru identificēšana var būt ilgs process.

Lielbritānijas policija piektdien, 25. oktobrī, aizturēja divus cilvēkus. 38 gadus vecs vīrietis un 38 gadus veca sieviete aizturēti Voringtonā uz aizdomu pamata par cilvēku kontrabandu un minēto 39 cilvēku slepkavību.

25 gadus vecais kravas mašīnas šoferis, kurš tika aizturēts trešdien, 23. oktobrī, paturēts pirmstiesas apcietinājumā aizdomās par slepkavību. Policija noskaidroja, ka viņš aizbraucis pakaļ piekabei ar migrantiem uz kravas ostu Purflītā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu