Uz mūžu notiesātajam beļģu pedofilam un slepkavam Ditrū veiks jaunu psiholoģisko novērtējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Ditrū.
Marks Ditrū. Foto: AFP / Scanpix

Bēdīgi slavenajam beļģu pedofilam un sērijveida slepkavam Markam Ditrū tiks veikts jauns psiholoģiskais novērtējums, kā rezultātā viņš varētu iznākt brīvība, pirmdien nolēma Briseles tiesa.

Tiesa atbalstīja 62 gadus vecā Ditrū advokātu lūgumu psihologiem novērtēt viņa stāvokli un atkārtotas likuma pārkāpšanas iespējamību.

Ditrū par viņa noziegumiem, kas tiek uzskatīti par vienu no tumšākajām epizodēm Beļģijas noziedzības vēsturē, 2004. piespriests mūža ieslodzījums. Ditrū 90. gadu vidū nolaupījis un izvarojis sešas meitenes, bet četrus upurus nogalinājis.

Mūža ieslodzījums Beļģijā parasti ir 30 gadi. Recidīvisti var tikt atbrīvoti, ja izcietuši divas trešdaļas soda un vairs netiek uzskatīti par bīstamiem sabiedrībai.

Ditrū pastrādātie noziegumi nāca gaismā 1996. gadā, izraisot šoku Beļģijas sabiedrībā. Simtiem tūkstoši cilvēku piedalījās protestos pret, viņuprāt, policijas paviršo darbu.

Ditrū, viņa līdzzinātāja un bijusī sieva Mišela Martēna un vēl divi viņu līdzgaitnieki tika apcietināti 1996. gada augustā izmeklēšanas laikā pēc divu meiteņu - 12 gadus vecās Sabīnes Dardēnas un 14 gadus vecās Letīcijas Delēzas - pazušanas.

» Briseles tiesa izskata sērijveida slepkavas lūgumu par atbrīvošanu

Meitenes tika atrastas dzīvas divas dienas vēlāk Ditrū piederoša īpašuma pagrabā. Sabīne pagrabā bija ieslodzīta 80 dienas, bet Letīcija - sešas dienas. Izmeklētāji citos Ditrū īpašumos atrada citu četru meiteņu mirstīgās atliekas. Šīs meitenes bija pazudušas pirms vairāk nekā gada.

1992. gadā Ditrū pirms termiņa tika atbrīvots no ieslodzījuma, kas viņam bija piespriests par bērnu seksuālu izmantošanu. Toreiz viņam pat netika veikta psihologu pārbaude, kurā varētu noskaidrot, vai Ditrū nav izdarījis vēl citus noziegumus.

1995. gadā, kad pazuda vairākas meitenes, policijas redzeslokā Ditrū nonāca atkal, bet atsevišķas policijas institūcijas drīzāk traucēja cita citai, nekā koordinēja darbību. Vistraģiskāko neveiksmi policija piedzīvoja, pārmeklējot Ditrū māju laikā, kad tajā aiz dubultsienas bija ieslodzītas divas meitenes - Melisa un Džūlija. Abas meitenes tad vēl bija dzīvas un sauca palīgā. Policisti gan dzirdēja palīgā saucienus, bet nosprieda, ka kliedzieni atskanējuši no ielas. Šīs meitenes vēlāk tika atrastas jau mirušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu