NBA aizvadītajā naktī: "Warriors" izcīna pirmo uzvaru; Hārdens turpina būt neprecīzs no spēles

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: Reuters/ScanPix

Iepriekšējā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināliste Goldensteitas "Warriors" trešajā mačā tikusi pie pirmā panākuma sezonā.

Bijušie čempioni beidzot atzīmējas uzvaru ailītē

Stefens Karijs guva 26 punktus un Dreimonds Grīns sakrāja "triple-double", "Warriors" svinot uzvaru Ņūorleānā pret "Pelicans" ar 134:123 (27:23, 45:32, 31:24, 31:44).

Pašreizējie Rietumu konferences čempioni bija piedzīvojuši divus zaudējumus - pret Oklahomasitijas "Thunder" un Losandželosas "Clippers", bet pret "Pelicans" jau pirmajā puslaikā nodemonstrēja iepriekš pierasto rezultativitāti, pēc puslaika panākot 72:55 vadību. Trešajā ceturtdaļā vadība tika vēl palielināta, un pēdējā spēles nogrieznī mājinieki spēja vien nedaudz samazināt "kareivju" pārsvaru.

Goldensteitas komandā visi pamatsastāva spēlētāji sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu skaitli gūto punktu ailē, Karijam iemetot 26 punktus un partneriem izdalot 11 rezultatīvas piespēles. Grīnam bez 16 punktiem arī 17 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, bet D'Andželo Rasels spēli beidza ar 24 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un astoņām piespēlēm. Deimions Lī uzvaras kaldināšanā ieguldīja 23 punktus, spēli sākot uz rezervistu soliņa.

"Mēs tikko kā runājām par cīnīšanos NBA līmenī," pēc mača teica Grīns. "Pirmās divas naktis mēs nebijām NBA spēles kvalitātē. Tomēr puiši atrada sevī dzirkstelīti, iznāca laukumā, nospēlēja enerģiski, un rezultāts bija savādāks."

Kevinam Durentam pārceļoties uz Bruklinas "Nets" un Klejam Tompsonam nespēlējot traumas dēļ Grīns teica, ka viņš juties atbildīgs vest pretī panākumam jauneklīgo pašreizējo vienības sastāvu.

"Mēs kļūsim arvien labāki, iegūstot pieredzi. Diemžēl tā ir lieta, ko nevar iegūt vienā dienā, taču, ja cīnīsimies ka šodien, rezultāti būs. Man ir jābūt līderim, bet pirmajās divās naktīs es tāds nebiju. Man enerģijas trūka vairāk par pārējiem. JA es gribu sekmīgu gadu un iemācīt šiem puišiem, kā gūt panākumus, man šī enerģija ir jāatrod."

Video: "Warriors" - "Pelicans" spēles spilgtākie momenti

"Clippers" bez problēmām uzveic austrumu pastarīti "Hornets"

Citā mačā Losandželosā "Clippers" svinēja trešo uzvaru četros mačos, ar 111:96 pārspējot Šarlotas "Hornets".

Kavai Lenards uzvarā ieguldīja 30 punktus. Lū Viljamss pievienoja 23 punktus, bet soliņa cīņu biedrs Montrezs Herols guva 19 punktus un savāca 7 atlēkušās bumbas.

Zaudētāju rindās rezultatīvākais bija šīs vasaras lielākais pirkums Terijs Rozjē, kurš maču noslēdza ar 17 punktiem. Kopumā seši "Hornets" spēlētāji izcēlās ar 10 un vairāk gūtiem punktiem

Hārdens turpina uzbrukt ar zemu precizitāti, bet tas netraucē "Rockets" izcīnīt uzvaru

Hjūstonā "Rockets" ar 116:112 uzvarēja "Thunder" vienību. Džeimss Hārdens sakrāja 40 punktus, bet superzvaigznes precizitāte no laukuma joprojām turpina klibot  - 5/7 2p, 3/14 3p. Vairumu punktus spēlētājs guva no soda metienu līnijas - 20/21 1p. Savukārt Raselam Vestbrukam tikai vienas rezultatīvas piespēles pietrūka līdz Dreimonda Grīna sasniegumam. Vestbruka kontā arī 21 punkts, 12 bumbas zem groziem, kā arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Komandas biedra ieguldījumu uzvarā vēlāk uzteica arī Hārdens: "Viņš vienkārši spēlē ievieš atšķirīgus elementus. Viņa ātrums, temps, atlētisms, viņa saspēles vadīšana. Viņš izdara tik daudz un rada iespējas arī komandasbiedriem. Turklāt viņu ir grūti noturēt aizsardzībā."

"76ers" turpina spēlēt bez zaudējumiem, pārspējot "Hawks"

Vienīgā komanda Austrumu konferencē bez zaudējumiem joprojām paliek Filadelfijas "76ers", kas izcīnīja sezonas trešo panākumu viesos, pirmdien Atlantā pārspējot "Hawks" ar 105:103.

Laukumā pamatsastāvā doties atkal varēja kamerūnietis Džoels Embīds, kurš guva 36 punktus, ieskaitot divus izšķirošos ar soda metieniem 5,3 sekundes pirms mača beigām.

Arī "Spurs" vēl nepiedzīvo pirmo zaudējumu

Savukārt rietumos bez zaudējumiem cīnās Dāvja Bertāna bijusī komanda Sanantonio "Spurs", kas trešo uzvaru izcīnīja pret Portlendas "Trail Blazers" - 113:110.

Demars Derouzans "Spurs" labā guva 27 punktus, bet pretinieku vienībā ar 28 punktiem atbildēja Damjans Lilards, kamēr Sīdžejs Makkolums pievienoja vēl 27 punktus.

Čempioni Raptors turpina spēlēt veiksmīgi arī bez Lenarda

NBA čempione Toronto "Raptors" svinēja trešo panākumu četros mačos, savā laukumā ar 104:95 apspēlējot Orlando "Magic".

Kails Lovrijs guva 26 punktus, un Paskāls Siakams pievienoja vēl 24 punktus.

Citās spēlēs aizvadītās sezonas MVP Janis Antetokunpo guva vien 14 punktus, bet tas netraucēja viņa pārstāvētajai "Bucks" uzveikt "Cavaliers" basketbolistus. Ņujorkas "Knicks" ar rezultātu 105:98 pārspēja Čikāgas "Bulls" basketbolistus, izcīnot pirmo panākumu sezonā. Jūtas "Jazz" tikaia ar viena punkta pārsvaru (96:95) uzveica pārsteidzoši veiksmīgi sākušos "Suns" basketbolistus. Sakramento "Kings" zaudēja "Nuggets" basketbolistiem, savukārt Indianas "Pacers" piekāpās Detroitas "Pistons" spēlētājiem. Gan Indianas, gan Sakramento basketbolisti šosezon vēl nav izcīnījuši panākumu.\

Video: Aizvadītās nakts spilgtāko epizožu Top 10

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu