Atjaunots kriminālprocess par aizdomīgo sievietes nāvi Sarkandaugavā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs attēls
Tiesa. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Armīns Meisters ir atjaunojis kriminālprocesu par sievietes nāvi Sarkandaugavā, kurā sākotnēji aizdomās turēto statusā bija divi Indijas pilsoņi.

Septembrī kriminālprocess tika izbeigts, taču ar Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurora lēmumu izbeigtais kriminālprocess atjaunots, jo izmeklēšanā neesot izmantotas visas pierādījumu iegūšanas iespējas, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Jau ziņots, ka 2018. gada 11. maijā policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem, ka Rīgā, Viestura prospektā, kāda sieviete ir izkritusi pa astotā stāva dzīvokļa logu. Ierodoties notikuma vietā, pie ieejas kāpņu telpā tika atrasts 1985. gadā dzimušas sievietes līķis.

Toreiz policija paziņojumā presei rakstīja, ka, iespējams, sieviete pa dzīvokļa logu ir izgrūsta un pavisam drīz aizturēja divus vīriešus - 1992. gadā un 1993. gadā dzimušus Indijas pilsoņus. Tika noskaidrots, ka bojāgājusī ir pazinusi vienu no aizdomās turētajiem vīriešiem. Tāpat toreiz policija informēja, ka starp sievieti un abiem vīriešiem dzīvoklī norisinājies strīds.

Policijā tika sākts kriminālprocess par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Šogad 24. septembrī kriminālprocesu Valsts policija izbeidza un prokurors šādu lēmumu akceptēja. Kriminālprocess tika izbeigts, jo vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā pierādīt pirmstiesas procesā nebija izdevies un neesot iespējams savākt papildus pieradījumus.

"Minētais nozīmē, ka sievietes nāvē slepkavību nav izdevies pierādīt," iepriekš norādīja prokuratūras preses sekretāre un piebilda, ka atcelti ārzemniekiem iepriekš piemērotie drošības līdzekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu