"Vienkārši piedega kartupeļi." Ķengaragā vakariņu gatavošana beidzas ar ugunsdzēsēju ierašanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plīts. Ilustratīvs attēls.
Plīts. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kāds vīrietis ar kustību traucējumiem Ķengaragā ceturtdienas, 31. oktobra, vakarā savā virtuvē izraisīja nelielu ugunsgrēku. Vīrietis, kurš bijis alkohola reibumā, pats ugunsgrēku nav pamanījis. Kaimiņi, sajūtot dūmus, laikus paspēja izsaukt ugunsdzēsējus, ziņo raidījums "Degpunktā". 

Deniss jau vairākus gadus viens pats dzīvo Rīgā, Maskavas ielā. Viņa sieva šobrīd izcieš sodu cietumā par noziedzīgiem nodarījumiem. Vīrietis slimības dēļ zaudējis kāju un stāsta, ka tikt galā ar ikdienas darbiem ir grūti.

Ceturtdien, 31. oktobrī, vīrietis bija uzlicis uz pannas sildīties ēdienu, taču aizmirsa laikus izslēgt plīti. Kaimiņi ap plkst. 17.00 sajutuši deguma smaku un izsauca ugunsdzēsējus.

Vīrietis stāsta, ka uz pannas cepušies kartupeļi. Viņš pats esot bijis iedzēris un nedaudz iesnaudies, tāpēc deguma smaku nav jutis.

"Logi bija ciet, un laikam tāpēc citiem šķita, ka es te degu un ka izcēlies ugunsgrēks vai kas tamlīdzīgs," saka Deniss.

Vīrietis apgalvo, ka kopā ar kaimiņieni tajā pašā dienā lietojis alkoholu. Deniss atzīst, ka iedzēris par daudz, tāpēc zaudēja kontroli pār savām darbībām virtuvē. Spēcīgais piedūmojums no sakusušās pannas izplatījās pa visu dzīvokli un iekļuva arī saimnieka guļamistabā. Tā kā vīrietis bija saelpojies dūmus, un ugunsdzēsēji viņu nogādāja mediķu aprūpē. Denisam gan pašam šķitis, ka uz slimnīcu doties nav nepieciešams. 

Daži ēkas iedzīvotāji notikuma brīdī izlēma evakuēties, jo nebija zināms, cik plašs varētu būt ugunsgrēks. Kaimiņi saka, ka ar Denisu sadzīvo ne visai labi. Vīrietim esot nelāgi ieradumi un pie viņa bieži notiekot skaļas ballītes.

"Daudz problēmu. Es nesaku, ka viņš ir nemierīgs, ar mums viņš nekontaktējas, bet viņam tur vienmēr nāk bariņš alkoholiķu un narkomānu. Viņš pats, man šķiet, arī tāds pats," atklāj kāda kaimiņiene.

Deniss neuzskata, ka būtu iztraucējis apkārtējo iedzīvotāju mieru, jo liesmas virtuvē neesot bijušas. Kaimiņi gan raizējas, ka nākotnē kāda nelaime šajā dzīvoklī var izcelties nakts laikā un cilvēki var nepaspēt uz to laikus reaģēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu