Islandē izstādīts 10 gadus vecs "McDonald's" burgers. Sadalīšanās procesu iespējams vērot arī tiešraidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Burgers un frī kartupeļi.
Burgers un frī kartupeļi. Foto: AFP / Scanpix

2009. gadā, kad kompānija "McDonald's" aizvēra savus restorānus Islandē, kāds vīrietis nolēma iegādāties savu pēdējo burgeru un kartupeļu salmiņus. Burgers ir izstādīts kādā viesnīcā un 10 gadus vēlāk gandrīz nemaz nav mainījies, vēsta medijs BBC. 

Islandes iedzīvotājs Hjorturs Smarasons ziņām teicis: "Es biju dzirdējis, ka "McDonalds" burgeri nekad nesadalās. Es nolēmu pārbaudīt, vai tā ir taisnība."

Šonedēļ aprit 10 gadi, kopš Hjorturs iegādājās burgeru, un tas gandrīz nemaz nav mainījies.

Visi interesenti var tiešraidē vērot pašu burgeru un kartupeļu salmiņus, kas tika iegādāti kopā ar burgeru. Maltīte atrodas "Snotra" viesnīcā Islandes dienvidos. 

"Vecais zēns joprojām ir šeit, šķiet, ka jūtas diezgan labi. Patiesībā, arī izskatās diezgan labi," par burgeru saka viesnīcas īpašnieks Siggis Sigurdurs. 

"Tas, protams, ir smieklīgi, taču tas liek arī padomāt par to, ko mēs ēdam. Uz burgera nav pelējuma, tikai iesaiņojuma papīrs izskatās vecs."

Viesnīcas darbinieki stāsta, ka tūristi no visas pasaules ierodas, lai burgeru apskatītu. Video viņu mājaslapu dienā vidēji apskata ap 400 tūkstoši cilvēku. 

Burgers labi saglabājies arī par spīti tam, ka diezgan daudz ticis pārvietots. Sākumā Smarasons to turējis plastmasas iepakojumā savā garāžā. Trīs gadus vēlāk viņš pamanījis nelielas izmaiņas burgera izskatā un nolēmis to nodot Islandes Nacionālā muzeja rīcībā. 

Muzeja darbinieki pēc laika izlēmuši, ka viņiem nav attiecīgā aprīkojuma, lai ēdienu saglabātu, un tad maltīte nodota atpakaļ tās īpašniekam. 

"Man šķiet, ka viņi kļūdījās par aprīkojuma trūkumu. Izskatās, ka burgers pats sevi diezgan labi saglabā," komentējis Smarasons. Tad burgers nokļuvis "Snotra" viesnīcā.

Foto: AFP / Scanpix

Sociālajos tīklos publicētās bildes aizsākušas diskusiju par ēdieniem, kas ilgi nesadalās. 

Kāds vietnē "Twitter" komentējis, ka viņa vidduskolas skolotājs veicis līdzīgu eksperimentu. Burgers atstāts skolā uz plaukta un ik pēc pāris gadiem skolotājs norādījis, ka tas nemaz nav mainījies. Tas esot tāpēc, ka "pat mikrobiem tur neesot ko ēst".

Smarasons gan nav vienīgais, kurš veicis šādu eksperimentu ar "McDonald's" maltīti. 

Kāda sieviete iegādājusies burgeru 1996. gadā un 14 gadus vēlāk teikusi, ka tas nemaz nav mainījies. 

Ņujorkā 2010. gadā fotogrāfe Sallija Deivisa nopirka "Happy Meal" un ik pēc sešiem mēnešiem uzņēma fotogrāfijas. Viņa teikusi, ka maltīte nav ne pelējusi, tai nav bijusi slikta smaka un ka tā nemaz nav mainījusies. 

Kompānija "McDonald's" 2013. gadā paziņojusi, ka "pareizajos apstākļos mūsu burgeri, tāpat kā cita pārtika, sadalītos. Ja mitrums nav pietiekami liels, tad visticamāk pelējums neveidosies un tie nesadalīsies".

Islandes Universitātes pasniedzējs Bjors Adalnornsons apstiprinājis, ka bez mitruma "ēdiens vienkārši izžūs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu