"No sirds žēl!" Grigorijs Ļepss atklāj savas sajūtas par to, ka ievietots Latvijas melnajā sarakstā (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Krievijas mūziķis Grigorijs Ļepss Krievijas medijiem pastāstīja, kā viņš uztvēris ziņu par to, ka ievietots Latvijas melnajā sarakstā.

“Nav jau tā, ka es raudātu. Nu, žēl! Ja kāds atrod pierādījumus, ka esmu kaut ko sastrādājis, tad iesēdiniet mani cietumā, ja esmu vainīgs… Izsauciet mani uz tiesu, pierādiet savas apsūdzības.

Es domāju ASV valdību, viņi saka, ka ir izlēmuši tā… Tagad Latvijā tā ir izlēmusi. Patiesi žēl. Man žēl, ka ļoti daudzi cilvēki, mana talanta cienītāji nedzirdēs manus priekšnesumus. No sirds žēl. Nav runa par naudu,” skaidroja dziedātājs.

Intervijā Ļepss paskaidroja, ka viņam Latvijā nav nekustamo īpašumu, taču viņš strādājis mūsu valstī jau kopš festivāla “Jaunais vilnis”.

Mūziķis ir pārliecināts, ka gadījumos, kad politiķi nevar vienoties savā starpā, nevajadzētu ciest sportistiem un kultūras cilvēkiem. Krievijas prezidenta Vladimirā Putina atbalstā mākslinieks neredz neko apkaunojošu.

“Kas tur tāds ir? Es būtu ļoti priecīgs, ja Latvijas pilsoņi izrādītu uzticību un atbalstītu savu prezidentu. Patīk viņš vai nepatīk. Kā man pret viņu ir jāizturas? Viņš ir mans prezidents. Mēs viņu izvēlējāmies! Es izturos pret viņu labi. Manuprāt, viņš ir izcils politiķis. Tāds ir mans viedoklis,” skaidroja Ļepss.

Viņš piebilda, ka katrā pilsētā un valstī ir cilvēki, kuri ir neapmierināti ar savu prezidentu.

“Publiski es nekad neesmu ļāvis apvainot latviešu tautu. Tas nav manā dabā… Žēl cilvēku, kuri nopirka biļetes uz koncertu. Mēs neesam latviešu tautas ienaidnieki. Es cienu latviešu tautu. Lieliska tauta,” rezumēja mūziķis.

Viņš pauda cerību, ka jautājums par viņa izņemšanu no melnā saraksta tiks pārskatīts, cerot, ka viņam tiks ļauts koncertēt Latvijā.

“Ja Latvijas varas iestādes vēlas, tās var man jebkurā laikā piezvanīt. Es atnākšu un atbildēšu uz viņu jautājumiem. Nekādu problēmu," bilda mākslinieks. 

Atgādinām, ka ārlietu ministrs melnajā sarakstā iekļāvis Krievijas dziedātāju Grigoriju Lepsveridzi jeb Grigoriju Ļepsu, kurš nākamā gada februārī bija plānojis sniegt koncertu Rīgā, liecina ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) paziņojums mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš norādījis, ka, pamatojoties uz valsts drošības iestādes izvērtējumu un Imigrācijas likuma 61.panta 2.daļu, viņš ir pieņēmis pieņēmis lēmumu par Ļepsa iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā, nosakot liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

Kritiku par Ļepsa neatrašanos melnajā sarakstā šovasar pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kurš pārmeta iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV), ka tas apmeklējis Ļepsa koncertu.

Imigrācijas likumā teikts, ka iekšlietu ministrs lemj par ārzemnieka iekļaušanu sarakstā, ja pastāv kāds no septiņiem apstākļiem, piemēram, kompetentām valsts iestādēm ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks darbojas pretvalstiskā vai noziedzīgā organizācijā. Tāpat ārzemnieku ministrs var iekļaut sarakstā, ja ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks rada draudus valsts drošībai vai sabiedriskajai kārtībai un drošībai vai iestādes sniegušas informāciju, kas liedz ārzemniekam ieceļot un uzturēties Latvijā.

Ja ārzemnieks ir Latvijai nevēlama persona jeb "persona non grata", tad par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministrs.

Ļepss ir iekļauts vairāku valstu melnajos sarakstos.

Foto: Grigorija Ļepsa uzstāšanās "Dzintaru" koncertzāle

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu