"Microsoft": Saīsinot darba nedēļu par vienu dienu, darbinieku produktivitāte ievērojami pieaug (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Eksperimentā, kura ietvaros darba nedēļa tehnoloģiju milža "Microsoft" apakšuzņēmumā Japānā tika saīsināta par vienu dienu, produktivitāte pieaugusi par 40%, vēsta "Business Insider".

Eksperiments bija daļa no "Microsoft" projekta, kurā pētīts, kā veiksmīgi panākt līdzsvaru darbā un ikdienā un kā paaugstināt darbinieku kreativitāti un produktivitāti, nodrošinot viņiem elastīgāku darba laiku.

"Microsoft Japan" biroji visa augusta garumā bija slēgti piektdienās, un atklājās, ka darbinieku produktivitāte pieaug par 39,9%, salīdzinot ar 2018. gada augustu. Darbiniekiem, kas strādāja pilnu slodzi, tika maksāts arī par brīvajām dienām.

Uzņēmums paziņojis, ka samazināts arī sapulcēs pavadītais laiks, nosakot 30 minūšu laika limiti un rosinot izvēlēties attālinātu komunikāciju.

"Microsoft" nav pirmie, kas norādījuši uz produktivitātes pieaugumu, strādājot četras dienas nedēļā. Jaunzēlandes uzņēmuma "Perpetual Garden" dibinātājs Endrū Bārns iepriekš sacījis, ka veicis līdzīgu eksperimentu un atklājis, ka no četru darba dienu nedēļas iegūst gan uzņēmums, gan darbinieki. "Perpetual Garden" tagad ir pilnībā pārgājis uz šādu darba organizēšanas modeli.

Pētījumos atklājies, ka pieprasījums pēc īsākām darba nedēļām ir augsts. Pagājušajā gadā "Workforce Institute at Kronos and Future Workplace" veiktā pētījumā, kurā piedalījās teju 3000 darbinieku no astoņām valstīm atklājies, ka lielākajai daļai ideālā darba nedēļā būt ne garāka par četrām dienām.

"Microsoft" eksperimentā ieguvēji nebija tikai darbinieki. Atklājās arī, ka tādējādi tiek ietaupīti uzņēmuma resursi - izprintēto lapu skaits samazinājās par 58,7%, savukārt elektrības patēriņš - par 23,1%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu