"Ļoti labi, ka ir cilvēki, kas gatavi paust viedokli." Pūci neuztrauc pie Saeimas gaidāmie protesti (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Valsts kanceleja

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) neuztrauc ceturtdien pie Saeimas gaidāmā protesta akcija pret iecerēto administratīvi teritoriālo reformu.

Pūce šorīt intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka ceturtdien gaidāmo akciju caur pašvaldībām ar iedzīvotāju atbalstu faktiski organizē politiskie spēki, taču arī tiem ir tiesības likumā noteiktajos veidos paust savu viedokli, un ministrs šīs tiesības respektējot.

"Īstenībā to [protestu] organizē politisko spēku vadītās pašvaldības, kas arī ar autobusiem par velti nogādā cilvēkus uz norises vietu. Tas ir ļoti labi, ka ir cilvēki, kas gatavi paust viedokli. Es esmu tikai par to, ka arī politiskie spēki izmanto Satversmē dotās tiesības paust savu viedokli," sacīja ministrs.

Viņš solīja, ka ceturtdien arī pats ieradīsies pie Saeimas aprunāties ar protestētājiem, taču vienlaikus viņš aicinās deputātus pirmajā lasījumā atbalstīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto un valdības akceptēto teritoriālās reformas likumprojektu.

Tālākā likumprojekta izskatīšanas gaitā parlaments būs tas, kurš izšķirsies, kuru pašvaldību bažas un priekšlikumus ņemt vai neņemt vērā, norādīja Pūce. Ministrs pieļauj, ka līdz likuma pieņemšanai Saeimā tajā tiks precizētas kādas administratīvo teritoriju robežas, taču viņš nedomā, ka nozīmīgi mainīsies novadu skaits.

Kā ziņots, VARAM izstrādājusi un valdība jau akceptējusi likumprojektu, kas paredz reformēt Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu, pašreizējo 119 pašvaldību vietā izveidojot 39 pašvaldības. Patlaban likumprojekts ir nonācis Saeimā.

Iepriekš no vairākām pašvaldībām izskanējusi kritika par plānoto reformu un ceturtdien, 7. novembrī, pie Saeimas notiks "tautas sapulce", kurā dažādu reģionu iedzīvotāji paudīs neapmierinātību ar administratīvi teritoriālo reformu, aģentūru LETA informēja Latvijas Zaļās partijas pārstāve Līga Bulmeistere.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu