Itālijas slimnīcā pamests zīdainis ar ārkārtīgi retu ādas slimību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas slimnīcā jau kopš augusta ir pamests bērns ar retu ādas slimību. Slimnīcai joprojām nav izdevies sazināties ar bērna vecākiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Četrus mēnešus vecam Džovanni ir arlekīnā ihtioze, ģenētiski mantota slimība, kas izraisa biezu un ļoti sausu ādu. 

Šobrīd slimnīcas medmāsas uzņemas atbildību par mazo bērniņu, taču tuvāko nedēļu laikā, viņam var nākties slimnīcu pamest. 

Nav zināms, kādēļ nav iespējams sazināties ar bērna vecākiem un kādēļ viņi nav aizveduši Džovanni uz mājām.

"Es nezinu kāds ir iemesls, bet ir skaidrs, ka bērns ir pamests," Itālijas laikrakstam stāsta kāda "Svētās Annas" slimnīcas medmāsa.

Slimnīcas personāls pārmaiņus rūpējas par zīdaini, dodoties pastaigās pa gaiteņiem. "Mēs visi sapņojam, ka drīz viņam būs pašam sava maza istabiņa," sacīja medmāsa.

Arī vietējās varas iestādes ir informētas par situāciju un cenšas atrast Džovanni pagaidu mājas, taču bērniņa stāvoklis nozīmē, ka viņam nepieciešama īpaša aprūpe. 

Šobrīd bērniņš tiek turēts jaundzimušo intensīvās aprūpes nodaļā. Lai novērstu ādas plaisāšanu viņš tiek turēts prom no saules stariem un viņa ādu vairākas reizes dienā sasmērē ar mitrinošu krēmu. 

"Viņš ir gudrs un smaidošs bērns. Viņš ir laimīgs, kad kāds viņam ieslēdz mūziku," stāsta jaundzimušo nodaļas vadītāja Daniela Farina. 

Dažu stundu laikā pēc trešdien Itālijas ziņās izskanējušā Džovanni stāsta, slimnīca saņēmusi vairākas vēstules no cilvēkiem, kuri gribētu bērniņu adoptēt. 

Turīnas varas iestādes ziņo, ka novērtē katru vēstuli un cenšas atrast audžuģimeni, kura spēs Džovanni sniegt specializētu aprūpi. 

Arlekīnā ihtioze ir slimība, kura skar vienu cilvēku no miljona. Tā ietekmē ādas atjaunošanās ātrumu, kas nozīmē, ka vecā āda noārdās pārāk lēni vai jaunā ādas šūnas atjaunojas pārāk ātri, kā rezultātā rodas ādas sabiezējumi. Šī slimība arī ietekmē cilvēka spēju cīnīties ar infekcijām. Simptomi parādās uzreiz pēc dzimšanas vai pirmā dzīves gada laikā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu