Atceļ tiesas spriedumu, kas kādai sievietei Lielbritānijā astoņus gadus aizliedzis mīlēties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāds tiesnesis Lielbritānijā pirms astoņiem gadiem aizliedzis pilngadīgai sievietei mīlēties, jo uzskatījis, ka viņa nevar adekvāti izvērtēt situāciju un pilnasinīgi piekrist aktam, vēsta portāls "Metro".

Anglijas pilsētas Līdsas tiesnesis Marks Heldijs pirms astoņiem gadiem pieņēmis pretrunīgi vērtētu lēmumu - viņš kādai sievietei ar garīgās attīstības traucējumiem aizliedzis stāties dzimumsakaros. Lēmums pieņemts, jo viņa, pēc tiesneša domām, nav spējusi kontrolēt savas seksuālās dziņas un viņš uzskatījis par vajadzīgu viņas gultas dzīvi regulēt ar oficiāla lēmuma palīdzību. Lēmums atcelts tikai šogad.

» Pētījums atklāj apkaunojošus faktus par "krāniņbilžu" sūtītājiem

Tiesnesis Heldijs lēmuma atcelšanu pamatojis ar to, ka sievietes garīgais stāvoklis esot uzlabojies - viņa no rehabilitācijas centra ir pārvākusies uz aprūpes namu un izrādījusi "acīmredzamas progresa pazīmes". Nu vīrietis ir pārliecināts, ka viņa ir pietiekami rīcībspējīga, lai varētu noteikt, ar ko gulēt, lai arī viņai joprojām esot vajadzīga sociālo darbinieku aprūpe un kontrole.

"Viņa ļoti vēlas attīstīt savas attiecības un pāriet tajā tuvības stadijā, kas viņai līdz šim ir bijusi liegta. Domāju, ka viņai pienākas vairāk brīvības savā seksuālajā dzīvē," portālam atklājis tiesnesis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu