Sievietes Japānā cīnās par tiesībām vilkt brilles darba vietā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brilles. Ilustratīvs attēls.
Brilles. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Sievietes Japāna sociālajos tīklos pieprasa tiesības uz darbu vilkt brilles pēc tam, kad parādījās ziņas, ka darba devēji to aizliedz, vēsta "The Guardian".

Jaunākajā protestā pret striktajiem noteikumiem par sieviešu ārējo izskatu mikroblogošanas vietnē "Twitter" populāra kļuva mirkļbirka "brilles ir aizliegtas" ("glasses are forbidden"). Tas sekoja reakcijā uz to, ka Japānas televīzija atmaskoja uzņēmumus, kas noteica aizliegumus sievietēm.

"Šie noteikumi neiet līdzi laikam," rakstīja kāda lietotāja, kamēr cita darbinieku sniegto pamatojumu noteikumiem aprakstīja kā "idiotiskus".

Kāda sieviete, kas strādā restorānā, rakstīja, ka viņai vairākkārt sacīts, lai nevelk brilles, jo tas izskatītos "rupji" un nepiestāvētu tradicionālajam kimono.

"Ja noteikumi tikai sievietēm liedz nēsāt brilles, tā ir diskriminācija pret sievietēm," sacīja Japānas "Human Rights Watch" prezidente.

Iepriekš šogad Japānas uzņēmumi tika aicināti pārtraukt pieprasīt, lai sievietes velk augstpapēžu kurpes. Vairāk nekā 21 000 cilvēku parakstīja tiešsaistes petīciju, ko aizsāka japāņu aktrise.

Atbildot uz sabiedrības sašutumu, Japānas darba ministrs sacīja, ka sagaidītais "dress-code" darba vietā ir "nepieciešams un piemērots".

Pasaules Ekonomikas foruma jaunākajā ziņojumā par atšķirībām starp dzimumiem Japāna ierindojas 110. vietā no 149. - tālu aiz citām attīstītajām valstīm. Salīdzinājumam - Latvija ieņem 17. vietu (kas ir augstākais rādītājs Baltijas valstu vidū), ASV - 51. vietu, bet Krievija - 75. vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu