Bils Geitss atklāj savu dzīves sliktāko dienu un sniedz vērtīgu padomu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bils Geitss
Bils Geitss Foto: RICK WILKING / REUTERS

Jaunās "Netflix" dokumentālās sērijas "Bila Geitsa prātā: Bila Geitsa dekodēšana""(Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates") apkopo Bila Geitsa dzīvesstāstu. Kā viņš no biroja programmas izveidotāja kļuva par vienu no veiksmīgākajiem un bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Seriālā var uzzināt par Geitsu vēl nezināmus faktus, atklāj medijs "Business Insider".

» Desmit miljardieri, kuri pameta augstskolu, pirms kļuva par bagātākajiem cilvēkiem pasaulē

Šoreiz visaizraujošakais filmā nav viņa panākumu ekranizācija vai viņa pieeja kritiskāko tehnoloģiju problēmu risināšanai. Visinteresantākais par viņu ir tas, ko viņš mums māca - ko nozīmē būt cilvēkam.

Viscaur sērijām intervētājs ātri pēc kārtas uzdod Geitsam it kā muļķīgus iepazīšanās jautājumus: "Kāds ir tavs mīļākais ēdiens? Kāds ir tavs mīļākais dzīvnieks? Ko tu ēd brokastīs?"

Tā, acīmredzami, bijusi intervētāja taktika, jo ik pa mirklim tika iestarpināti jautājumi, kas Geitsu, tā teikt, izsita no sliedēm. Piemēram: "Kāda bija jūsu dzīves sliktākā diena?"

Geitss ir atturīgs, bet, šķiet, viegli atbild uz visa veida jautājumiem. Taču šis atšķīrās. Viņš iekliedzās un novērsa skatienu. Šķiet, ka viņš domā par jautājumu un atbildi, bet ne īsti. Viņš zina, kas viņam jāsaka - viņš vienkārši nevēlas to teikt. Neviens to nedarītu. Bet visbeidzot, viņš sāk runāt:

"Diena, kad nomira mana māte."

127 miljonu dolāru vērtās savrupmājas bibliotēkā sēž cilvēks, kurš ir sasniedzis visu iespējamo, ko var sasniegt, kura dzīvi - vismaz mums - nosaka viņa biznesa panākumi. Un tomēr viņš neteica: "Dienā, kad Stīvs Džobss apsūdzēja mani ideju zagšanā."

Viņš neteica: "Diena, kad mani pazemoja, apmeklējot Beļģijas biznesa un valdības vadītājus, man sejā iemeta krējuma pīrāgu."

Viņš neteica: "Dienā, kad mēs bijām spiesti maksāt konkurences naudas sodu 1,3 miljardu apmērā."

Nē, vissliktākā diena "Microsoft" miljardiera dzīvē bija diena, kad nomira viņa māte.

Neatkarīgi no tā, kas jūs esat vai kas jūs tiecaties būt, dienas beigās dzīve nav saistīta ar naudu vai statusu, vai varu. Nav pat runa par mantojumu.

» Pasaules veiksmīgāko uzņēmēju "ikdienas formula"

Dzīve ir par cilvēkiem; cilvēkiem, kurus jūs satiekat, cilvēkiem, ar kuriem pavadāt laiku. Pat par cilvēkiem, kurus jūs neieredzat. Vissvarīgākais ir tas, ka dzīve ir saistīta ar cilvēkiem, kurus jūs mīlat. Daži no viņiem nomirs pirms jums un nekas viņus nekad neatgriezīs.

Ikvienam no mums ir limitēts laiks. Un ja runā par laiku, ko mēs veltām saviem tuvākajiem, tad laika ir pavisam maz. Geitss dokumentālajā pārraidē atgādina visu laiku patiesāko atziņu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu