Zviedrijā apšaudē picērijā viens pusaudzis smagi traumēts, otrs gājis bojā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ierocis. Ilustratīvs attēls.
Ierocis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Apšaudē Malmē, Zviedrijas dienvidos, gājis bojā pusaudzis un vēl viens guvis smagas traumas, svētdien paziņoja vietējā policija.

Abi pusaudži atradās picērijā, kad sestdienas, 9. novembra, vakarā tur atskanēja vairāki šāvieni. Viens ievainotais slimnīcā tika nogādāts ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu, bet otrs ieradās privātā automašīnā.

Skones lēnes reģionāla veselības pārvalde svētdien ziņoja, ka viens no ievainotajiem ir nomiris, bet otra ievainojumi vērtējami kā nopietni. Pārvalde norādīja, ka jaunieši bija 15-18 gadus veci.

Ziņu portāls "The Local" vēstīja, ka bojāgājušais ir 15 gadus vecs. Aculiecinieki portālam stāstījuši, ka uzbrucēji ap plkst. 21 sestdienas vakarā uguni atklāja caur picērijas logiem un aizbēga ar velosipēdiem.

Aculiecinieki vietējam laikrakstam "Sydsvenskan" stāstījuši, ka no notikuma vietas ar velosipēdiem aizbēguši divi cilvēki. Viens velosipēds vēlāk tika atrasts pamests.

Picērija atrodas Malmes Mellevāngenas rajonā. Pēdējo gadu laikā Malme nereti nonākusi ziņu virsrakstos saistībā ar bandu vardarbību.

Apšaudes motīvs pagaidām nav zināms.

Policija informēja, ka saistībā ar notikušo pagaidām neviens nav aizturēts

"The Local" vēstīja, ka apšaude notika neilgi pēc tam, kad pie Malmes centra pievārtē esošā torņa "Kronprinsen" eksplodēja zem automašīnas novietota bumba. Eksplozijas rezultātā automašīna tika sabojāta un aiztriekta dažus metrus tālāk un sabojāta vēl viena automašīna.

Sprādzienā neviens nav cietis, bet policija izvērtē iespējamo saistību starp abiem incidentiem.

Šogad Malmē reģistrētas 29 eksplozijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu