Valdis Zatlers atklāti par pēdējo tikšanos ar Džemmu Skulmi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com/dzemma.skulme

9. novembra rītā 94 gadu vecumā mūžībā devās māksliniece Džemma Skulme. Īsi pirms skumjā notikuma Skulmi paspēja apciemot bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pēc gūžas kaula operācijas Skulme atgriezās no slimnīcas mājās, lūdzot sabiedrības palīdzību. Tad pie Skulmes ciemos ieradās arī Zatlers.

Izdevumam "Privātā Dzīve" viņš pastāstīja, ko pēdējā apciemojuma laikā runājis ar mākslinieci. 

"Tā kā esam sen un labi pazīstami un uzzināju, kāds ir viņas liktenis pēdējos mēnešos, nolēmu pie Džemmas aizbraukt. Mūsu pēdējā tikšanās bija sirsnīga. Viņa bija priecīga, ļoti optimistiski noskaņota. Parunājām par dzīvi, un man par šo tikšanos būs vislabākās atmiņas. Labā noskaņojumā uzņēmām arī kopēju foto. Nemaz nezināju, ka viņa to paguva ievietot sociālajos tīklos. Mans mērķis bija mākslinieci uzmundrināt, un tas tajā brīdī viņai bija ļoti svarīgi, lai gan tikai uz īsu brīdi... Mēs nekad nezinām, cik ilgi vēl dzīvosim, tāpēc cilvēkiem vajag satikties, domāt vienam par otru. Man ir skumji, ka aizgājis jauks cilvēks, bet viegli ap sirdi, ka mums vēl bija iespēja satikties," atzīst Zatlers.

Kā ziņots, atvadīšanās no mūžībā aizgājušās mākslinieces Džemmas Skulmes un piemiņas dievkalpojums notiks 16. novembrī, plkst. 15 Rīgas Doma baznīcā, informēja Kultūras ministrijas pārstāve Lita Kokale.

Skulme dzimusi 1925. gada 20. septembrī gleznotāja Oto Skulmes un tēlnieces Martas Skulmes ģimenē. 1949. gadā viņa absolvējusi Latvijas valsts Mākslas akadēmijas, kas tagad nes Latvijas Mākslas akadēmijas vārdu, Monumentālās glezniecības nodaļu. Tāpat 1949. gadā Skulme sākusi piedalīties izstādēs, strādājusi monumentālās glezniecības, plakātu mākslas, grāmatu mākslas jomā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu