FKTK atteikusi "Rīgas namu pārvaldniekam" iespēju atgūt "PNB bankā" iestrēgušos 6 miljonus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 "PNB banka" logo. Ilustratīvs attēls.
"PNB banka" logo. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pirms mēneša devusi negatīvu atbildi "Rīgas namu pārvaldniekam" (RNP) par iespēju atgūt maksātnespējīgajā "PNB bankā" iestrēgušos 6 miljonus eiro no Noguldījumu garantiju fonda, vēsta Latvijas Televīzija.

"PNB bankā" tās darbības apturēšanas brīdī "Rīgas namu pārvaldnieks" glabāja 6 miljonus eiro. Uzņēmums uzsvēra, ka tā ir klientu - dzīvokļu īpašnieku - nauda, ar kuru caur RNP kontu maksāts, piemēram, komunālo pakalpojumu sniedzējiem, tāpēc tika cerēts šos līdzekļus atgūt caur Noguldījumu garantiju fondu. 

Tomēr FKTK "Rīgas namu pārvaldniekam" atbildējusi, ka naudu caur garantiju fondu atgūt nevarēs. Tagad RNP naudas atgūšanai, visticamāk, būs jāstājas kreditoru rindā, kas negarantē to atgūšanu.

Uzņēmums FKTK atzinumu komentēt atsakās un apgalvo, ka sarakste turpinoties. Arī par RNP atbildīgais vicemērs Vadims Baraņņiks uzsver, ka uzņēmums komisijai iesniegs papildu informāciju.

"Mūsu atbildē tā arī ir, ka mēs pasakām, un to mēs sakām vienmēr - ja būs kāda papildu informācija, mēs vienmēr esam gatavi [jautājumu] izskatīt vēlreiz, ņemot vērā jauno informāciju, ja tā būs mūsu rīcībā," norādījusi FKTK pārstāve Jeļeva Lebedeva.

Komisija savu lēmumu neatklāj un publiski nekomentē, taču uzsver - lai naudu atgūtu no garantiju fonda, tieši bankā bija jābūt informācijai par katru cilvēku, kura nauda glabājusies RNP kontā. "Vajadzētu būt skaidram, cik katram no tiem apakšklientiem pienākas nauda. Ja tāda informācija ir, lēmums un atbilde var būt savādāka," atzīmējusi FKTK pārstāve.

Bankas maksātnespējas administrators Vigo Krastiņš atzinis, ka bankai nepietiks līdzekļu, lai naudu atmaksātu visiem kreditoriem. Lai izredzes naudu atgūt būtu lielākas, RNP sava kreditora prasība jāiesniedz līdz 19.decembrim. Uzņēmums to darīšot tikai tad, kad būs pilnībā skaidrs, ka naudu nevarēs atgūt no garantiju fondu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu