"Žurkas ir visur." Pie Brīvības pieminekļa sarosījušies grauzēji (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žurka.
Žurka. Foto: Pixabay

Kāda aculiecinieka uzņemtajā video redzams, kā pašā Rīgas centrā netālu no Brīvības pieminekļa skraida žurkas. Kā noskaidroja TV3 raidījums "Bez Tabu", grauzēji šādās vietās nav nekas neparasts.

Raidījuma komandai izdevās arī atrast pašus grauzējus. Dzīvnieki ieperinājušies Bastejkalna krūmos. Sākotnēji tie bija piesardzīgi, bet jau pēc brīža kļuva drošāki. Skraidām pa zālienu, žurkas redzamas arī dienas laikā.

Lielākā daļa raidījuma aptaujāto garāmgājēju - gan vietējie, gan tūristi - pret grauzēju klātbūtni neiebilda.

"Nav nekādas vainas, vienīgi, lai viņas nepārnēsā nekādas slimības," sacīja kāda garāmgājēja.

"Dārzi un parki" Rīdzenes iecirkņa vadītājs Andis Gremze raidījuma pastāstīja, ka grauzēji Rīgas centrā bijuši vienmēr un šobrīd situācija nebūt nav kritiska.

"Ja šeit būtu kamera, ar ko būtu iespējams redzēt metra dziļumā zem zemes, viss būtu vienos tīklos. Žurkas ir visur," sacīja Gremze. "Tas nav nekas daudz. Rudenī tās meklē mājvietu ziemai, gatavo barību. Ja žurkas sāks traucēt mūsu darbiniekiem, mums ir līgums par indes izvietošanu."

Rīgas domes Vides pārvaldes priekšniece Evija Piņķe "Bez Tabu" pastāstīja, ka deratizāciju neveic pilsēta - tas ir namu apsaimniekotāju un teritoriju uzturētāju pienākums. Noskatoties uzņemto video, priekšniece Piņķe nebija izbrīnīta par grauzēju aktivitāti pašā galvaspilsētas centrā.

"Esmu pati Daugavmalā redzējusi žurkas. Esmu dzirdējusi no darbiniekiem, ka Daugavmalā ir kāda tantiņa, kas žurkas piebaro," sacīja Piņķe.

Viens no paņēmieniem, kā cīnīties ar žurku izplatību, ir samazināt tām pieejamo barības daudzumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu